Selena Gomez spreekt zich uit tegen het stopzetten van de DACA-regeling

'My definition of dreamer is someone that thinks big and believes anything is possible.'

Meest gelezen

Selena Gomez is, met 126 miljoen volgers (!), de meest gevolgde persoon op Instagram. Tot op heden was de zangeres op haar socialmedia-account vrij stil over politiek gevoelige onderwerpen. Ze postte vooral over haar muziek of fotoshoots en liet verkiezingen, demonstraties en ophef links liggen. Iets wat niet iedereen haar in dank afnam:

Advertisement - Continue Reading Below

Maar vrijdag kwam daar verandering in.

De zangeres plaatste een kort statement waarin ze zich uitspreekt tegen de stopzetting van het Deferred Action for Childhood Arrival-programma (DACA). De regeling waarmee 800 duizend jonge illegale immigranten, de zogenaamde 'dreamers', in Amerika kunnen studeren, hun rijbewijs halen of werk kunnen vinden.

'My definition of dreamer is someone that thinks big and believes anything is possible,' schreef ze op Instagram. Vervolgens riep de zangeres haar 126 miljoen volgers op Het Witte Huis, Het Congres en hun senatoren te bellen.

Meest gelezen

Sommige mensen op social media menen dat Selena zich alleen maar uitspreekt omdat ze de afgelopen dagen nogal wat kritiek kreeg over haar zwijgzaamheid. Maar dat neemt niet weg dat de zangeres haar enorme bereik nu aanwendt om op te komen voor de 800 duizend dreamers die momenteel een afgrijselijk onzekere toekomst tegemoet gaan. Iets wat bij actrice America Ferrera in ieder geval in goede aarde viel:

Deze week riep tijdschrift TIME Selena al uit tot een van de 'Women Who Change The World', dit omdat ze als eerste persoon ter wereld meer dan 100 miljoen Instagram-volgers wist te verzamelen.

Hierop reageerde de zangeres donderdag al met een diepe, reflectieve post: