Waarom Prins George geen beste vriend mag hebben op zijn nieuwe school

Streng, maar er zit een slimme gedachte achter.

Meest gelezen

Vorige week zwijmelde de wereld massaal weg bij de foto's en video's van Prins George die door vader Prins William werd afgezet bij de Thomas's school in Battersea, Londen, voor zijn allereerste schooldag:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Geen beste vriend graag

Uiteraard werd er daarna door de pers flink in het reilen en zeilen van de prestigieuze school gedoken en daar kwamen wat opmerkelijke feitjes uit, die je op de gemiddelde school niet zal tegenkomen. Zo mag Prins George géén beste vriend krijgen.

Klinkt hard, maar er zit een slimme gedachte achter. Thomas's vraagt dit namelijk van ieder kind, omdat er zo voor te zorgen dat niemand zich buitengesloten voelt. Overal in de school hangen dan ook borden met de woorden 'be kind', zodat de kinderen er steeds aan herinnert worden om met iedereen gezellig om te gaan.

De Thomas's school in Battersea, Londen

Daarnaast hanteert de school ook strikte regels als het op verjaardagsfeestjes aankomt. Als niet iedereen uit de klas is uitgenodigd op een feestje, mogen de uitnodigingen niet in de klas uitgedeeld worden. Wederom zodat niemand zich buitengesloten zal voelen. Een goede zaak, als je het ons vraagt.

Prins George met het hoofd van de school, Helen Haslem, op zijn eerste dag

Dit eet Prins George op school

Daarnaast zijn ook de schoolmaaltijden — in Engeland neem je niet je broodjes met pindakaas van huis mee, maar eet je tussen de middag warm — anders dan bij andere scholen. Het is een waar gastronomisch menu waar ouders dan ook een flinke duit voor betalen. Hier kun je zien wat er precies wordt geserveerd, maar denk aan verse soep, biologische gestoomde groente, zalm en vers fruit.

Dit is de naam die Prins George zal gebruiken op school >