J.K. Rowling onthult welke Harry Potter-vraag ze het meest haat

Wat je niet moet vragen als je in een kapotte lift met de auteur staat...

Meest gelezen

Met een serie zo a) groots en b) populair als Harry Potter, is het onvermijdelijk dat diehardfans met een paar onbeantwoorde vragen blijven zitten. Tja, als je ook een volledig magische wereld verzint, die ook nog eens eigen regels heeft en een totaal nieuwe sport, dan is het niet gek dat er enkele, euhm..., onduidelijkheden kunnen ontstaan.

Maar mocht je vast komen te zitten in een lift met J.K. Rowling, dan kun je maar beter niet vragen naar de fijne kneepjes van Zwerkbal.

Advertisement - Continue Reading Below

Als reactie op de vraag van Five Came Back-auteur Mark Harris (nu een miniserie op Netflix): 'You are trapped in an elevator with one other person. What is the worst way he can start a conversation?' antwoordde Rowling met haar minst favoriete Harry Potter-conversatieonderwerp via Twitter:

Meest gelezen

'Got a bone to pick with you. Why's the Snitch worth 150 points?... side that catches it always wins... makes no sense...' & on & on forever,' aldus de auteur.

Alhoewel, wat ook meerdere fans opmerkten als reactie op haar tweet, tijdens het wereldkampioenschap Zwerkbal in 1994 versloeg Ierland Bulgarije in de finale, terwijl de Bulgaarse seeker de Golden Snitch te pakken had...

Afijn, de discussie leidde ertoe dat fans meerdere Grote Vragen over de succesvolle boeken- en filmserie gingen stellen.

Vragen als: waar gaat Hagrid naar het toilet?

First world problems inderdaad. Maar je weet vanaf nu wel wat je níet aan J.K. Rowling moet vragen in een lift, of op straat, of in de supermarkt, of...

Fans opgelet: er komt een nieuwe filmtrilogie mét alle originele castleden >

Bron: Digital Spy