Selena Gomez kreeg plots nierfalen toen ze bij The Weeknd was

Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, met The Weeknd aan haar zijde.

Meest gelezen

Gisteren onthulde Selena Gomez in een openhartig bericht op Instagram dat ze kort geleden een niertransplantatie heeft ondergaan, en een nier kreeg van haar beste vriendin, Francia Raisa. Nu lekken er nieuwe details uit over de enge dagen die eraan vooraf gingen.

TMZ laat weten dat Selena afgelopen mei nierfalen kreeg toen ze in Chicago was om vriendje The Weeknd te vergezellen tijdens zijn tour. Ze werd daar met spoed naar het ziekenhuis gebracht, met een zeer bezorgde The Weeknd aan haar zijde. Selena stond toen schijnbaar al op de wachtlijst voor een niertransplantatie.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Selena Gomez is altijd open geweest over haar ziekte, lupus. Lupus is een auto-immuunziekte, dat wil zeggen: een ontregeling van het eigen afweersysteem, waarbij het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert.

Lupus zorgt ervoor dat verschillende organen aangetast kunnen worden, maar ook je huid, gewrichten brein en hart. Op stressvolle momenten kan het erg opsteken en 60 procent van alle mensen die aan lupus lijden krijgen een nierziekte. Wanneer een patiënt een niertransplantatie heeft ondergaan, is het zeer onwaarschijnlijk dat lupus terugkeert in de getransplanteerde nier.

Selena's beste vriendin en donor, Francia Raisa, deed gisteravond nog via Instagram haar kant van het verhaal. Ze schrijft:

'I am beyond grateful that God would trust me with something that not only saved a life, but changed mine in the process. This was part of our story, and we will share it soon, but what is important now is that this is not the only story. For more information regarding Lupus, please go to the Lupus Research Alliance website: www.lupusresearch.org -- Love you sis, so glad we're on this journey together. ❤️ xx'

The Weekdn was schijnbaar enorm bezorgd om de transplantatie en heeft zijn tour helemaal aangepast, zodat hij bij zijn vriendin kon zijn. Een bron vertelt aan People:

'It was a super serious operation and all her friends were worried.'

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on