Is één van deze bittere drankjes jouw favoriet? Dit zegt het over je

Het is helaas niet zo positief als je misschien hoopt.

Meest gelezen

Hou je wel van een biertje, gin tonic of een kop (zwarte) koffie? De keuze voor een van deze bittere drankjes zegt blijkbaar heel wat over je. En helaas, het is niet echt positief.

Je bent zelfs een tikkeltje mesjogge, als we de onderzoekers van de Universiteit in Innsbruck, Oostenrijk mogen geloven.

GIF
Advertisement - Continue Reading Below

Onderzoek naar de voorkeur voor bittere drankjes

De resultaten uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door de University of Innsbruck, zeggen dat er een verband is tussen bittere drankjes zoals gin tonic, bier en zwarte koffie en psychopathische neigingen.

Aan het onderzoek deden 1.000 mensen mee. Wetenschappers vroegen aan de proefpersonen welke smaken ze lekker vonden. Er werd gekeken naar zoete smaken (snoep), zuur (citroen), zout (bacon) en bitter (koffie). De proefpersonen gaven van veertig soorten voedsel aan hoe lekker ze dit op een schaal van 1 tot 6 vonden. Daarnaast vulden ze ook een vragenlijst in over hun persoonlijkheidskenmerken, hun mate van narcisme, psychopatische trekjes en sadisme.

Wat bleek? De mensen die een voorkeur hadden voor bittere smaken zouden eerder kwaadwillige persoonlijkheidskenmerken hebben.

Wat de onderzoekers nog meer ontdekten? Het kiezen voor een bittere smaak wordt ook geassocieerd met psychopathie, sadisme en altruïsme. Yikes, stop die maar in je zak.

GIF
Bron: Cosmopolitan NL