Koningin Máxima zet zich in voor het bespreekbaar maken van seksuele geaardheid

Woensdag bracht ze een werkbezoek aan de Gender & Sexuality Alliance.

Meest gelezen

Woensdagochtend bracht Koningin Máxima een werkbezoek aan het Hofstad Lyceum in Den Haag. Ze sprak hier met jongeren van de Gender & Sexuality Alliance (GSA), die zich inzetten voor het bespreekbaar maken van seksualiteit van lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen (LHBTI+) op scholen.

Tijdens het bezoek sprak Máxima met twintig leerlingen die lid zijn van de GSA over hoe het is om deel uit te maken van de LHBTI+ gemeenschap. De leerlingen gaven korte presentaties waarin ze vertelden over hun werkzaamheden voor de GSA, zoals het organiseren van acties tegen pesten en het geven van voorlichting over hoe leerlingen voor elkaar kunnen opkomen.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Daarnaast sprak Máxima met de rector, docenten en andere leerlingen over hoe je met elkaar moet omgaan op school en werd er vooruitgeblikt op Paarse Vrijdag, dat dit jaar op 8 december zal plaatsvinden. Op die dag wordt iedereen opgeroepen om paars te dragen, om zo solidariteit te uiten naar de LHBTI+ gemeenschap.

Het onderwerp gaat Máxima na aan het hart. Zo was ze eerder aanwezig bij het allereerste Europese LHBT-congres en opende ze vorig jaar het internationale congres voor transgenderzorg.

Hear, hear voor Máxima. Rest ons natuurlijk nog te melden in welk ensemble Max gekleed was: een zwart-witte zijden jurk van - drie keer raden - Natan.

Bron: Harpers Bazaar NL