Louis C.K. wordt door meerdere vrouwen van seksueel misbruik beschuldigd

De comedian heeft na het lekken van het nieuws meteen de release van zijn nieuwe film uitgesteld.

Meest gelezen

Er gingen al alarmbellen rinkelen toen komiek/schrijver/acteur Louis C.K. plotseling de release van zijn nieuwe film, I Love You, Daddy, uitstelde. Nu weten we waarom. The New York Times publiceerde gisteravond een uitgebreid artikel over C.K. waarin vijf vrouwen naar voren komen die claimen seksueel misbruikt door hem te zijn.

De verhalen gaan zelfs terug naar de nineties, toen Louis C.K. in het bijzijn van vrouwen zou hebben gemasturbeerd. Het komedieduo Dana Min Goodman en Julia Wolov claimt dat C.K. ze in 2002 uitnodigde in zijn hotelkamer, nadat ze elkaar hadden ontmoet tijdens een comedyfestival in Colorado.

Advertisement - Continue Reading Below

Toen ze op zijn kamer kwamen vroeg Louis C.K. of hij zijn penis uit zijn broek mocht halen. Ze probeerden die opmerking weg te lachen, maar dat hielp niet, zo vertelt Goodman aan de krant:

'He really did it. He proceeded to take all of his clothes off, and get completely naked, and started masturbating.'

De vrouwen bleven als verstijfd staan in de kamer en zijn daarna gevlucht.

Comedian Abby Schachner is de derde aanklager en vertelt aan The New York Times hoe Louis C.K. begon te masturberen tijdens een telefoongesprek dat ze hadden in 2003. Ook begon hij haar tijdens het gesprek plots te vertellen over zijn seksuele fantasieën:

'I definitely wasn't encouraging it.' Aldus Schachner.

De vierde aanklager is comedian Rebecca Corry, die tegen de krant verklaart dat C.K. ook aan haar vroeg of-ie tegenover haar mocht masturberen, toen ze samen een tv-pilot opnamen in 2005. Ze vertelt hoe hij reageerde toen ze 'nee' zei:

'His face got red, and he told me he had issues.'

De producers van de show in kwestie, Friends-ster Courteney Cox en haar toenmalige man David Arquette, bevestigen het voorval aan The Times.

De vijfde aanklager in het verhaal van The New York Times wil anoniem blijven en vertelt over een ontmoeting met C.K. in de nineties. Ze was toen begin twintig en werkte bij The Chris Rock Show, toen C.K. haar herhaaldelijk vroeg om te kijken terwijl hij masturbeerde. Ze vertelt aan The Times:

'It was something that I knew was wrong. I think the big piece of why I said yes was because of the culture. He abused his power.'

Een andere collega bij de show bevestigt aan de krant dat ze zich toen heeft uitgesproken over het voorval.

Louis C.K. liet via zijn woordvoerder, Lewis Kay, aan The Times weten niet te willen reageren op de beschuldigingen. Wel heeft hij meteen de release van zijn nieuwe film I Love You, Daddy gecanceld en is-ie deze week niet meer te gast bij The Late Show With Stephen Colbert.

Hoe het verder zal gaan met Louis C.K.'s eigen Netflix-show is niet bekend. De streamingdienst verbrak vorige week nog rigoureus alle banden met Kevin Spacey, die ook door meerdere mensen wordt beschuldigd van seksueel misbruik.