Het is morgen Singles Day! En ja, vanaf nu vieren we dat ook in Nederland

Dit houdt Singles Day precies in.

Meest gelezen

Bij velen betekent 11 november Sint Maarten, maar dankzij Bol.com is er komende zaterdag reden tot nog meer feest: het online warenhuis introduceert namelijk het uit China overgewaaide 'Singles Day' in Nederland. Zo scoor je namelijk megakortingen op veel producten.

Wat is Singles Day?

Op 11 november vieren we vanaf nu Singles Day, oftewel Vrijgezellendag, bedoeld voor iedereen die met Valentijnsdag geen wederhelft heeft. Singles Day is de dag waarop je jezelf mag trakteren op iets leuks. De slogan luidt dan ook: 'De feestdag voor jézelf', hiep hoi!

Het bedrag dat vorig jaar werd omgezet op Singles Day
Advertisement - Continue Reading Below

De feestdag is afgekeken van China, waar de vrijgezellendag sinds 1993 bestaat. In dat jaar besloot een viertal studenten aan de Nanjing Universiteit om hun vrijgezellenstatus te vieren als antwoord op Valentijnsdag.

Niet veel later greep internetbedrijf Alibaba de dag aan als commercieel verkoopfestijn: de ideale dag om iets te kopen dat je altijd al wilde hebben, maar dat anderen je maar niet cadeau doen. Met alle succes van dien: Alibaba zette afgelopen jaar een whopping 17 miljard om op deze dag.

Meest gelezen

11/11

Maar waarom nóg meer feest op juist de elfde van de elfde? Dat heeft met verschillende factoren te maken. 11/11 is de datum van vier keer het meest eenzame cijfer (één staat symbool voor alleen) en valt bovendien vóór alle andere feestdagen - wanneer de portemonnee dus nog vol zit.

Dus, shop-ze morgen singles!

Deze kortingen shop je op Singles Day

  1. Bol.com - verschillende kortingen op zaterdag 11/11
  2. Hunkemöller.com - 20% korting op de gehele collectie op vrijdag 10/11 en zaterdag 11/11
  3. Hema.nl - 15% op bijna alles van donderdag 9/11 tot en met zondag 12/11
  4. Asos.com - 50% op 500 stijlen
  5. IciParisXL.nl - 25% op bijna het hele assortiment op zaterdag 11/11
Bron: Harpers Bazaar NL