Waarom Meghan Markle altijd aan haar haren zit

Aha! Dit verklaart het.

Meest gelezen

We hebben zo allemaal onze (vervelende) gewoontes. De één bijt nagel, de ander knakt constant haar vingers, en Meghan Markle? Zij kan niet van haar haren afblijven. En daar hebben we eerlijk gezegd allemaal wel eens last van.

Waarom we deze gewoontes eigenlijk hebben? Volgens Blanca Cobb, body language-expert en auteur van Method of the Masters. is het een manier om jezelf psychologisch te kalmeren wanneer je je oncomfortabel voelt, je bang bent of stress hebt.

Advertisement - Continue Reading Below

Stress?

En omdat we nu aan niks anders dan de bruiloft van Meghan en Harry kunnen denken, onderzoeken we of Meghan ook daadwerkelijk gestrest is, of dat het continu aan haar haren zitten simpelweg een gewoonte is waar ze zich niet van bewust is.

Cobb legt uit dat het allemaal draait om de context van de situatie:

'Als iemand bijvoorbeeld vaak aan zijn haren zit in niet-stressvolle situaties zoals bellen, lezen of tv kijken is het meer een gewoonte waar mensen zich niet bewust van zijn. Als mensen aan hun haren zitten in situaties waar opeens veel aandacht op iemand is gericht, of tijdens discussies, dan kan er wel sprake zijn van lichaamstaal.'

Volgens Cobb is het dus aannemelijk dat Meghan tijdens de officiële fotosessie, die nog jaren door duizenden mensen bekeken zal worden, logischerwijs een beetje zenuwachtig was. Het feit dat Meghan dus zo vaak aan haar haren zit, is dus waarschijnlijk te verklaren doordat ze zichzelf op deze manier kan kalmeren.

En dat is wel nodig met al die overweldigende media-aandacht die ze opeens krijgt. Cobb merkt ook dat Meghan Markle op de foto's haar hoofd een beetje naar beneden buigt, dat is een automatische reactie van mensen wanneer ze opeens heel veel aandacht krijgen en op deze manier proberen ze zichzelf een beetje te beschermen.

Meghan, geen zorgen, we snappen je helemaal.