Move over chai latte, there's a new chai in town. Noon Chai wordt volgens experts de nieuwe Instagramhit van 2018, en deze thee is ook wel bekend onder de naam Kashmiri Chai of Pink Chai.

Onze ELLE Eten-collega Nadia Maessen ging op pad en praatte met Saeed Khawaja, eigenaar van Saeed's Curry House in Amsterdam-Oost, een van de weinige plekken waar de theeblaadjes verkrijgbaar zijn. Hij vertelt dat in Pakistan dit luxueze fluweelroze drankje graag wordt gedronken om indruk te maken op gasten. E

n indruk wordt er zeker gemaakt, want als je op Instagram op de hashtag #kashmirichai zoekt, zie je vanzelf hoe populair (en Instagramwaardig) dit drankje al in het Midden-Oosten is:

instagramView full post on Instagram

Deze thee wordt niet zomaar gezet van roze theeblaadjes, nee. Het drankje bestaat uit groene thee, speciale kashmiriblaadjes en specerijen zoals kardemom, kruidnagel en steranijs, afkomstig uit de Pakistaanse regio Kashmir, dichtbij de grens met India.

Echter vergt het bereiden van een Noon Chai meer geduld dan we gewend zijn bij een 'gewoon' kopje thee. Je mag maar liefst twintig minuten uittrekken voor het roeren van de thee, want alleen zo krijg je die fluwelen tint in je drankje.

Bereidingswijze

Kook de Kashmiritheeblaadjes met specerijen als steranijs en kardamon twintig minuten in water. Deze twintig minuten zijn tevens een mini-workout voor je biceps, want je moet continu blijven roeren zodat er constant zuurstof toegevoegd wordt aan de thee. Dit is essentieel om de kenmerkende roze kleur te krijgen. Een schepje baking soda (zuiveringszout) versterkt dit effect.

Wie deze work-out doorstaat, kan de thee daarna koelen met ijsklontjes om de roze kleur vast te houden. De laatste toevoeging aan de thee is warme melk met suiker. Verwarm hierna de thee nogmaals even kort tot het kookpunt. Resultaat? Een warme, kruidige, zoete thee met een subtiele zoute nasmaak door de baking soda. Maak je liefde voor dit drankje compleet door een paar gestampte pistachenootjes en amandelen toe te voegen.

Te ongeduldig voor deze verheven theekunst? Saeed wil binnenkort ook dampende mokken Noon Chai gaan verkopen in zijn toko in de Javastraat, wel zo makkelijk.

Bron: ELLE Eten