Vibskovs feestje

Afgelopen vrijdag reisde heel modeminded Nederland – en een handjevol Denen en Zweden – af naar Zeeland voor de opening van The Fringe Projects in het Zeeuws Museum. Een expositie van de Deense modeontwerper Hendrik Vibskov en de Zweedse en grafisch ontwerper Andreas Emenius.

Klonk er om 20.30 uur eerst nog het vertrouwde geluid van borrelend modevolk, even later kon je op het Abdijplein in Middelburg een speld horen vallen. Vanuit de duisternis kwam een geel voertuig aanrijden, aangestuurd door twee mannen in geel polkadotpak (denk Stippie van SuperTed), met franjekapsels.

 

De performance eindigt op het dak van de serre van het Zeeuws Museum waar Vibskov en Emenius zichzelf onthullen en tentoonstelling in ‘a museum called Zeeuws’ (we citeren Hendrik) openen met een sessie op hun electronisch drumstel.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Nog tot begin juni kun je The Fringe Projects gaan bekijken, een tentoonstelling vol franjes, als tegenreactie op al het slick design dat tegenwoordig de boventoon voert. Met veel humor gaven Vibskov en Emenius tien kamers vorm met performances, tijdschriften, installaties, videowerk, bierflesjes en modeontwerpen, met als hoogtepunt een heuse, roze (!) carwash van papiersnippers. Vibskov en vriend Emenius maken er een feest van.

 

Wanneer? The Fringe Projects, 28 februari t/m 7 juni

 

Waar? Zeeuws Museum, www.zeeuwsmuseum.nl