Hotspot Antwerpen: Hospital

Nieuw in Antwerpen: conceptstore Hospital. ELLE.nl toog zuidwaarts om een kijkje te nemen.

Designwinkel (denk casual couture van Viktor & Rolf, Sonia Rykiel, Marc Jacobs en Alexander McQueen), wijnbar, Italiaanse keuken én luxe bed & breakfast suites onder een dak. Handig! Eigenaar Jeroen Smeekens bouwde met architect Will Erens een oude Antwerpse schroothandelopslagplaats om tot ‘n compleet walhalla waar mode, design, eten, drinken en slapen samenkomen in boetiek Hospital en bar & restaurant The Glorious.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Voor wie? Iedereen die z’n creditcard wil misbruiken en na een goede shopsessie aan de bar wil aanschuiven voor een cocktail en een hapje. Daarna door naar een feestje? Zelfs dat kan in de kelder van het pand waar – om maar eens wat te noemen – Lenny Kravitz volgende week zijn afterparty geeft. En laten er ook nog eens fijne suites boven restaurant slash bar The Glorious zijn, zodat je in een keer door kunt rollen.

Meest gelezen

 

Spend it like Beckham. Volgens de heren ontbrak het in de modewereld aan een vernieuwend concept waar mensen méér kunnen vinden dan alleen mooie kleren. Een beleveniswereld waar mensen blijven hangen, een live love concept waar alles onder een dak te vinden is. Kredietcrisis? Motto van de architect: ‘Je kunt beter geld uitgeven dan op de bank blijven zitten.’

 

Wat kun je verwachten? Architect Erens kreeg een vrijbrief van de eigenaar om het bouwval (het oude hippodroomcomplex) te metamorfosen tot ’n modeparadijs. Resultaat: industrie meets luxe, met materialen als hout, bewerkt koper, glas-in-lood en staal.

 

What else? Smeekens is nog lang niet klaar. Ook de verkoop van lingerie, kunst en niche accessoires en gadgets zitten in de planning. Op het modeverlanglijstje: Maison Martin Margiela, Balenciaga, Jil Sander, Lanvin en Comme des Garçons. Antwerpen weet hoe het moet!

 

Hospital is te vinden in Antwerpse Zuid, Burburestraat 4. Meer info www.hospital-antwerpen.com.