Terug naar de natuur?

TO: (B)Elle
FROM: Elle Spy
SUBJECT: terug naar de natuur?

 

Earth to Nature Girl, earth to Nature Girl!

Meest gelezen

(B)Elle, ik snap gerust dat je onder de indruk was van al dat natuurgeweld in Australië en de sterren en planeten en de dieren enzo. Is ook heel indrukwekkend, dat wil ik best geloven. Ik heb alleen één probleem met de natuur; hoewel ze per seizoen verandert, verandert ze steeds weer terug in hetzelfde.

 

Ik bedoel, de blaadjes zijn deze lente wederom groen uit de knop gekomen, roze is ook dit jaar het nieuwe roze voor de bloesem van de Japanse Kers, en ik vermoed dat de herfstkleuren die de natuur dit najaar voor ons in petto heeft wel weer iets met goudgeel zal zijn. Ik wil niet direct zeggen dat het saai is allemaal, maar echt verrassend kun je het ook niet noemen. Dieren, ook zoiets. Hoe wollig en aaibaar ze ook zijn (jaloers op knuffelsessie met welriekende koalabeer!), ze hebben wel altijd hetzelfde aan. Hun hele leven!

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

HET NIEUWE ZWART...

Hoe anders is het in onze wereld (B)Elle, waar bijna dagelijks een nieuwe kleur of vorm wordt aanbeden. Waar elke kleur het kan schoppen tot het nieuwe zwart, inclusief de kleur zwart. Waar last season zoo...last season is. Je bent toch hopelijk niet vergeten hoe leuk die wereld is? Want anders ben ik de afgelopen weken helemaal voor niets Europa rondgereisd (overigens nooit per bed in de business class, dammit, daar was ik eerlijk gezegd nog het meest jaloers op) om al het nieuws van het komende najaar te bespreken met verschillende make-up- en haargenieën.

Meest gelezen

 

Je zegt het maar hoor. Heeft Pat McGrath voor niets twee dagen na het afronden van de laatste show in Parijs, moodboards in elkaar geflanst met alle 365 nieuwe make-uptrends en die met mij besproken? Wil je liever niet weten dat je wenkbrauwen geblondeerd, je teint bleek en je lippen ofwel beige of donkerrood moeten komende herfst? Dat dé look van winter 2009 de totaal look is: d.w.z. make-up op ogen, wangen én lippen?

 

 

MODE, BEAUTY & CELEBS

Omat ik niet echt denk dat een paar weekjes natuurschoon down under je hebben genezen van een levenslange diepe interesse in mode, beauty en celebs, ga ik gewoon nog even door. In Londen ontmoette ik het nieuwe creatieve brein van John Frieda, de Italiaan Luigi Murenu die ook de man achter het haar is bij veel catwalkshows. Dit seizoen deed hij o.a. Gucci, Viktor & Rolf en Givenchy, check het even, hij is echt enorm creatief met kapsels.

 

Heb meteen een knipbeurt meegepakt in de John Frieda Salon (degene waar Gwyneth en Kate ook regelmatig hun roots laten opfrissen), maar heb mijn haar heel laf alleen wat laten bijpunten. En dat terwijl mijn stilist Jake, een charmante Ier, zijn carrière ooit is begonnen als kapper van de Ierse muziekscene en o.a. het ‘haar’ deed van Sinead O’Connor. Dat had dus heel anders kunnen uitpakken.

 

 

NICOLAS & LIV

Daarnaast was ik nog op een feestje in Parijs ter ere van het tienjarig jubileum van Nicolas Degennes als Creative Director van Givenchy make-up (hij is de leuke man achter briljante vindingen als de zwarte Le Soir Noir crème en de Phenomen’Eyes knotsmascara). In het Palais de Tokyo was een hele tentoonstelling ingericht rond het thema zintuigen waar we konden ruiken, voelen, kijken, proeven en wat niet al.

 

Ook mijn speciale zintuig dat opleeft bij het spotten van een celeb werd gestimuleerd toen Givenchy gezicht Liv Tyler de avond kwam opluisteren (wat is ze onverwacht boomlang! Maar dat wist jij natuurlijk al). We kregen daarnaast alvast een voorproefje van de najaarsmake-up van Givenchy en dat waren weer zulke fijne spullen. En – en dat is vooral het leuke – hele ándere spullen dan vorige jaar! Kom daar maar eens om in de bush.

 

PS – nog dank voor mijn vogelbekdier. Wat een heerlijk low maintenance huisdier blijkt dat te zijn!