Miljonair models

Welke Nederlandse modellen verdienen het meest (samen een slordige € 25 miljoen)?

1. DOUTZEN KROES (24) - € 10 miljoen

Met haar lieve Friese poldermeisjeslook en de perfecte maten 88-62-88 catwalkte Doutzen Kroes zich naar de top vijf van bestbetaalde modellen ter wereld. Kroes verdient naar schatting 6 miljoen dollar per jaar met haar klussen voor Calvin Klein, L’Oréal, diamantimperium De Beers en de ultieme modellenjackpot: lingeriemerk Victoria’s Secret.

 

Ze woont in New York en kocht vorig jaar voor € 885.000 een pied-à-terre aan de Amsterdamse grachten. Ook blijft ze trouw aan haar Friese roots, want sinds 2007 is ze ambassadeur van de campagne Praat mar Frysk.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier Doutzen’s bio op ELLE.nl >

 

2. KAREN MULDER (38) - € 9 miljoen

Ooit gevierd als het succesvolste Nederlandse model ooit, maar terwijl generatiegenoten als Naomi Campbell en Claudia Schiffer nog knap meedraaien voor de camera’s, horen we weinig tot niets meer van Karen Mulder.

 

In 2006 bracht ze een cd uit die jammerlijk flopte en in 2007 betrad ze nog eenmaal het plankier voor een show van Dior. Te weinig om haar kapitaal op peil te houden.

Meest gelezen

 

3. YFKE STURM (27) - € 6 miljoen

Sturm en en haar man breidden hun vastgoedportefeuille vorig jaar flink uit in Den Haag, zoals blijkt bij het kadaster. Pandjes voor haar schoonfamilie, als we televisieprogramma Shownieuws moeten geloven, dat de aankopen in Amsterdam positioneerde.

 

Het waren geen dure huisjes, maar met de appartementen in Almere en eentje in Amsterdam erbij loopt de stapel stenen ondertussen in de miljoenen. Daar staat een fikse miljoenenhypotheek tegenover en dat terwijl vastgoed niet meer zo best rendeert. Het in 1981 geboren model doet nog wel klussen, maar dat zijn niet meer die van het niveau Doutzen Kroes.

 

Ook weten wie de best scorende Nederlandse modellen zijn? Quotenet.nl zette ze voor je op een rij >