Update: Michael Jackson

De facts and figures over de dood van de King of Pop.

Michael Jackson overleed afgelopen week op 50-jarige leeftijd. De media en tabloids draaien overuren, maar wat is feit en wat is fictie?

 

FACTS & FIGURES
> Michael werd elke dag door zijn lijfarts ingespoten met een pijnstiller, mogelijk de oorzaak van zijn hartstilstand. Saillant detail: Jackson’s nieuwe lijfarts was pas elf dagen in dienst. De familie Jackson verdenkt de arts van het maken van fouten en eiste een tweede autopsie.

Advertisement - Continue Reading Below

 

> De concertreeks die gepland stond in Londen zou Jackson een miljoen (euro!) per avond gaan opleveren. Concertbedrijf AEG is nu de sigaar – ze konden de concerten deels niet verzekeren vanwege Jackson’s fragiele gezondheid.

 

> De signature move van de zanger, de moonwalk, is volgens de Volkskrant de beroemdste danspas op aarde. En we kunnen er geen genoeg van krijgen - zie onder voor een YouTube-compilatie.

Meest gelezen

 

> The Sun meldt dat Jackson minstens acht verschillende soorten medicijnen nam. Van spierontspanners tot antidepressiva en maagzuurremmers.

 

> Jackson zou op het moment van overlijden dertien cosmetische operaties ondergaan hebben en (shock!) kaal zijn en een pruik dragen.

 

> Jacksons begrafenis zou wel eens de grootste ooit kunnen worden. Als de popster ook nog eens begraven wordt op zijn voormalige landgoed Neverland is een nieuw bedevaartsoord geboren. Dat wordt nummertjes trekken voor een glimp van Michaels grafsteen.

 

TRIBUTE
> In Paradiso in Amsterdam wordt donderdag 2 juli op initiatief van Boris (inderdaad, die van Idols) een tribute gehouden. Wie er precies naast Boris op het podium staan is nog even spannend. Entree is gratis, kijk voor meer informatie op Paradiso.nl.

 

> Zuslief Janet sprak op de BET-awards een emotioneel woordje. De show was één groot eerbetoon aan Michael Jackson, o.a. Jamie Foxx, NeYo en Beyoncé droegen nummers aan hem op.

 

MICHAEL JACKSONS MOONWALK

value="http://www.youtube.com/v/_vFVlvi-P9w&hl=nl&fs=1&">