Meltdown

(B)elle's nieuwste stijlicoon is een 12-jarige...

Meest gelezen

TO: Elle Spy
FROM: (B)elle
SUBJECT: meltdown

 

Allereerst natuurlijk mijn condoléances, qua het verscheiden van Michael Jackson. En Farrah Fawcett, Karl Malden en Mrs. Slocombe. Ik dacht vorige week dat ik er zelf ook in bleef, zwoegend in de sauna-zonder-zuurstof die voor mijn kantoor moet doorgaan.

 

Ik ga niet klagen hoor, want dankzij dit weer hoef ik niet meer na te denken over wat ik aan doe ’s ochtends. Ik heb tijdens mijn steunbetuigingen aan de economie (lees: uitverkoop) twee glorious maxijurken gekocht die ik om en om draag. Echt een no-brainer. Dus dat scheelt dan weer, qua dat de hittegolf bij mij toch wel een kleine brain meltdown heeft veroorzaakt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

12-JARIGE STIJLICOON
Hoe kan ik anders verklaren dat mijn nieuwste stijlicoon een 12-jarige is? We hebben het er al eens eerder over gehad: Lourdes Maria Ciccone Leon heeft meer stijlgevoel in d’r pink dan haar moeder (dat is Madonna, voor de zeer slecht ingewijden) in dat hele gepeesde lijf van haar.

 

Nu heb ik wel verhalen gehoord dat Madonna een stylist voor haar dochter zou hebben ingehuurd, maar daar geloof ik dus niks van. Als ze dat gedaan had, had ze er vast ook wel een voor zichzelf ingehuurd, en dat is overduidelijk niet het geval.

Meest gelezen

 

Anyways. Toen ik vorige week Lola in wel hele coole enkellaarsjes spotte werd ik zo hebberig dat ik meteen mijn Google-superpowers heb aangewend om ze op te sporen. Binnen 5 minuten had ik de bron te pakken: Topshop. Nog 5 minuten later, en de laarsjes (laarzen! In deze tophitte!) waren onderweg naar mijn sauna, waar ik ze nu elke minuut verwacht. Gisteren zag ik een foto van Lourdes met haar nieuwe beugel. Die wil ik nu dus ook.

 

 

PLATINAHAAR & PUNTBEHA’S
Nog even doorzeuren over Madonna: wat is er toch met haar gebeurd? Ik kreeg echt heimwee naar de oude Madonna toen ik Cameron Diaz’ eerbetoon aan haar zag in een shoot voor de nieuwe V Magazine en kreeg ook acuut weer zin in platinahaar en puntbeha’s.

 

Een iets meer age appropriate stijlicoon heb ik trouwens ook gevonden: singer/songwriter Leona Naess. Deze 35-jarige hipster chic (haar stiefmoeder is Diana Ross) heb ik jaren geleden al eens zien optreden in New York, in een vintage witte kanten nachtjapon en motorlaarzen. Ik draai haar laatste CD Thirteens, vol lome meisjesliedjes, helemaal blauw, en kijk ook minstens per dag naar de aanstekelijke videclip van Leave Your Boyfriends Behind op haar site voor het ultieme zomer-in-de-stad-uitgaansgevoel.

 

 

THE SEPTEMBER ISSUE
Maar goed, laten we het nog even hebben over iets waar we ons op kunnen verheugen na de zomer. The September Issue. Van ELLE, uiteraard, maar in dit geval heb ik het even over een documentaire die R.J. Cutler heeft gemaakt over het septembernummer van de Amerikaanse Vogue.

 

Er is al een nieuwsgierigmakende trailer in omloop, maar ik was zo gelukkig om pas een voorvertoning te zien. Ik heb er twee woorden voor: Super. Juicy. Ik mag nog niet te veel verklappen, maar Anna Wintour is een grotere heks dan je door The Devil Wears Prada kon vermoeden. Al heb ik er nu ook een 68-jarige heldin bij: de moeder aller stylisten, Grace Coddington.

 

PS – Nog een kleine toegift voor als je gaat vliegen binnenkort: dankzij een recente BBC-documentaire weet ik dat het echt je leven kan redden als je let op de veiligheidsinstructies van de stewardess. Maar het zou wel helpen als iedereen het net zo leuk deed als het kabinepersoneel van Air New Zealand. Fasten your seatbelts and enjoy >