ELLEblog: kinderspel

ELLE Spy kijkt modetips af van een elfjarige... en het is niet Lourdes.

Meest gelezen

TO: (B)Elle
FROM: ELLE Spy
SUBJECT: kinderspel

 

Ik heb reeds lang geleden geaccepteerd dat ik een freak ben die modetips afkijkt van een twaalfjarige, en check net als jij vrijwel dagelijks even of Lourdes nog een onverwacht leuke kleer heeft aangetrokken die ik kan na-apen. En dat is dan meestal ook zo.

 

Laatst stuitte ik tijdens deze Lourdes fashion-check op een nóg jonger stijlicoontje. Nee, niet Shiloh Jolie-Pitt; ik ben nog net niet zo ver heen dat ik een peuter als modevoorbeeld neem (ik sluit niets uit natuurlijk, Shiloh weet een zwart truitje/broek combo op uitermate snuitige wijze te dragen. Zou ze het zelf uitzoeken of bezit Angelina onvermoede styling powers?).

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

PEACET-SHIRTJE
Deze keer was het de elfjarige Malia Obama die een verdomd leuk peace t-shirtje droeg naar de G8 happening in Italië vorige week. Nou ben ik persoonlijk ook heel erg voor vrede op aarde, altijd geweest ook, dus ik wíl dit t-shirt. En erbij wil ik dan de Rika Peace bag. Of denk je dat ik dan het punt te ver doordrijf?

 

En nu we toch bezig zijn over wat ik wil, ik wil dus ook heel graag bij de G8, want die bijeenkomsten lijken me sinds de Obama’s en de Sarko-Bruni’s echt heel leuk geworden. Sure, je moet je af en toe wat buigen over economische crises en dreigende milieurampen, maar daarnaast is het volgens mij ook heel veel borrelen en dineren geblazen én poseren op trappen met leuke kleren aan tussen Barack en Nicolas.

Meest gelezen

 

 

GEORGE CLOONEY
Had nooit gedacht dat ik deze zin ooit zou opschrijven, maar: ik ben jaloers op Angela Merkel. Als klap op de vuurpijl kwam George Clooney vorige week ook nog even langswippen in L’Aquila om de slachtoffers van de aardbeving een hart onder de riem te steken en werd opgewacht door een rij Bertolli-stijl oude dametjes die heel graag middels ‘baci, baci’ een hart onder de riem wilden (en kregen, en kregen!). Check het filmpje >

 

Echt , ik zie m’n nieuwe politieke carrière al helemaal voor me en dan met name wat ik aan doe. Heb in m’n hoofd al de hele garderobe samengesteld met als uiteindelijke doel dat ik publiekelijk wordt uitgecheckt door Sarko, dan wel Obama zoals deze vrouw overkwam >

 

 

FRONTROW @ ARMANI
Maar ik heb natuurlijk al een andere baan en die is ook niet echt vervelend. Vorige week nog zat ik in Parijs bij de Haute Couture show van Giorgio Armani, pal tegenover een rijtje celebs waaronder Cate Blanchett, Emanuelle Béart, Megan Fox en Claudia Cardinale.

 

Ik dacht eerst dat Cate Blanchett eigenlijk iemand was die heel erg op haar leek maar dan twintig jaar jonger, zo jeugdig ziet ze er uit, met jukbeenderen om de was aan op te hangen. Voor zover ik kon zien is ze volgens mij nog niet gezwicht voor de spuit of het mes.

 

Een andere celeb die ik een week daarvoor van dichtbij kon inspecteren was Uma Thurman tijdens een diner ter gelegenheid van het nieuwe parfum van Givenchy (Ange ou Démon, le Secret) waar zij het, ook belachelijk jonge, gezicht van is. Uma kwam trouwens binnenschrijden in full-on avondjurk met daaronder op birkenstocks gelijkende platte sandaaljes. Nouja, ‘tjes’, sandaaaaalen meer, want je kunt niet ongestraft ellenlange ledematen bezitten, daar horen nou eenmaal voeten formaatje kano bij. Maar wel sympathiek dat ze niet al te ver boven de Franse medemens wilden uittorenen.

 

 

CRASHEN BIJ DE G8 CLUB
O, je wilt weten of ik nog vriendinnen ben geworden met Uma? Helaas, ze had zich net voor het einde van het diner uit de (enorme) voeten gemaakt. Beter ging het met Kasia Smutniak. Wie? Dat is het gezicht van de nieuwe Armani geur ‘Idole’. De in Italie wél bekende actrice (van Poolse origine) heb ik uitgebreid gesproken en is behalve heel mooi, ook heel aardig en ik vond het zo leuk dat ze zei dat ze haar hele leven al het gezicht van iets wilde worden.

 

Zie je (B)Elle, soms komen dromen gewoon uit. Dan ga ik nu even een paar weken in retraite, bedenken hoe ik zo snel mogelijk mijn droom kan verwezenlijken en die G8 club kan crashen en in ieder geval al de bijbehorende garderobe samenstellen. Ik hoor dat de Nouvelles Collections al binnen zijn...