TV-tips 1 januari

Brak uit op de bank met deze lekkere films op tv. Het ideale begin van 2010.

HOLLANDSCH GLORIE
De perfecte combinatie: humor en spontane zanguitbarstingen. Van de film Ja zuster, nee zuster naar het meesterwerk van Annie M.G. Schmidt krijgen we geen genoeg.

 

> Ja zuster, nee zuster: Nederland 2, 17.30 – 19.15

 

 

FASCINEREND DRAMA
Een steengoed psychologisch drama: Six Degrees of Separation. Het verhaal? Een echtpaar woont in een chic appartement aan Fifth Avenue en behoort daarmee tot de elite van New York. Als ze op een avond een Zuid-Afrikaanse miljonair te gast hebben, klopt een bloedende man (Will Smith) op de deur, die beweert een studievriend van hun kinderen te zijn. Het echtpaar en hun gast laten zich door de geraffineerde oplichter overtuigen en bieden hem zelfs een logeerbed aan.

Advertisement - Continue Reading Below

 

> Six Degrees of Separation: RTL 8, 20.25-22.30

 

 

OMA-ONDERBROEKEN LOL
Al hebben we ‘m al vijf keer gezien, hij blijft o-zo fijn: Bridget Jones Diary. Behoeft eigenlijk geen uitleg, maar even voor diegene die onder een steen heeft geleefd: de onzekere, mollige, rokende en zuipende Bridget (gespeeld door Renée Zellweger) kampt met alledaagse problemen. Totdat zich twee Britse heren aandienen (Hugh Grant en Colin Firth). Zien!

 

> Bridget Jones Diary: RTL 5, 20.30-22.15

 

 

MOZAIEKFILM
Een meeslepend verhaal met meerdere verhaallijnen en plotten, alleen voor de oplettende kijker die niet al te veel glazen bubbels achterover heeft geslagen: Babel. Vier verschillende personages die de controle op hun leven kwijt zijn of op het punt staan te verliezen. Met Cate Blanchett en Brad Pitt.

 

> Babel: Nederland 3, 22.00-00.20