Nominaties BRIT Awards 2010

Gisteravond werden de nominaties bekend gemaakt voor de BRIT Awards – de grote Britse muziekprijzenshow, die plaatsvindt in de Londense Earls Court Arena.

POWERVROUWEN
De vier Grote Namen van deze dertigste editie: Lady Gaga, Lily Allen, Florence and the Machine en Pixie Lott. Je zou het bijna verwarren met de Style Awards…

 

Alle vier de powervrouwen kregen drie nominaties. Grote kans dus dat zij ieder een beeldje mogen komen ophalen, 16 februari. Lily en Florence Welch zijn beide zowel genomineerd voor Beste Britse Vrouwelijke Artiest als voor Beste Britse Album. Lily voor It’s Not Me, It’s You en Florence voor Lungs.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lily is ook genomineerd met haar single The Fear en Florences derde nominatie is die voor Aanstormend Talent – een award waar ook Pixie kans op maakt.

 

Pixie is verder genomineerd voor Beste Britse Vrouwelijke Artiest en Beste Britse Single, met haar nummer Mama Do. Bent u daar nog?

 

INTERNATIONALE GLORIE
En dan zijn we er nog niet: Lady Gaga is de koploper in de internationale categorieën, met haar nominaties voor Internationaal Aanstormend Talent, Internationale Vrouwelijke Soloartiest en Internationaal Album – voor The Fame.

 

La Roux, Jay-Z, Paolo Nutini, Dizzee Rascal, Empire Of The Sun en Animal Collective zijn stuk voor stuk genomineerd voor twee awards.

 

Spanning en sensatie dus, maar er is ook al een winnaar bekend: Robbie Williams mag de veelzeggende Oustanding Contribution To Music-award op komen halen.