Brit Awards 2010

Gisteravond vond de jaarlijkse uitreiking van de Brit Awards plaats, het belangrijkste Britse muziekprijzenfestijn.

Degene die dit jaar een vrachtwagen nodig had voor de terugweg was Lady Gaga. Maar liefst drie beeldjes sleepte ze in de wacht: beste nieuwkomer, beste internationale zangeres en beste internationale album.

 

Toch was het voor Gaga een feestje vol mixed feelings. Dat had alles te maken met het verlies van haar goede vriend Alexander McQueen. In tranen droeg ze één van haar awards aan hem op en in plaats van een uitbundige show bracht ze een sober, akoestisch optreden. Haar outfit daarentegen was alles behalve sober…

Advertisement - Continue Reading Below

 

DE WINNAARS
Lily Allen ging verstopt onder een oranje pruik, zodat – bij eventuele afgang – de camera’s haar teleurgestelde gezicht niet zouden vinden. Gelukkig kon die dos snel plaatsmaken voor een zwart exemplaar toen ze werd uitgeroepen tot beste Britse vrouwelijke soloartiest.

 

Lungs van Florence and the Machine werd Brits album van het jaar en Kasabian is de beste Britse groep. Jay-Z werd bekroond tot beste internationale mannelijke soloartiest, de Spice Girls delen sinds gisteren een beeldje voor beste Britse performance van de afgelopen dertig jaar en Robbie Williams mocht een beeldje mee naar huis voor zijn ‘Outstanding Contribution to Music’.

Meest gelezen

 

OASIS’ OPSTOOTJE
Het beste Britse album van de afgelopen dertig jaar: (What’s The Story) Morning Glory? van Oasis. Liam Gallagher kwam de prijs ophalen, wat uitliep op een waar drama. Bij z’n speech legde hij de nadruk op het NIET bedanken van zijn broer/mede ex-Oasis-member Noel Gallagher. Maar het toppunt werd bereikt toen Liam vervolgens zijn microfoon én zijn award het publiek in smeet...