Join the pipe

In de categorie bijzonder goede doelen: Aveda Earth Month 2010 meets Jointhepipe en organiseert de Walk For Water.

Even een paar weetjes op een rij:

 

> Eén op de zeven mensen heeft geen toegang tot schoon drinkwater
> Vrouwen in ontwikkelingslanden lopen zo’n zes kilometer om aan schoon drinkwater te komen.
> April is Earth Month: ‘n maand die in het teken staat van water. Schoon drinkwater, welteverstaan.
> Aveda’s Earth Month 2010 campagne: dé oproep om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken.

Advertisement - Continue Reading Below

 

JOIN THE PIPE
Goed. Dat wetende is er ‘n nieuw initiatief. Te weten Jointhepipe.org. Zij komt met (geniale) nieuwe recyclebare waterflessen van een stevig soort plastic. Verkopen die flessen en van de opbrengst worden waterputten en waterleidingen gebouwd.

 

Plastic wegwerpflessen zijn verleden tijd, je steunt een bijzonder goed doel, en – als we even mogen – ze zijn best heel cool. Plus: de flessen hebben de vorm van onderdelen van ‘n waterleiding. Dus je koopt letterlijk een onderdeel van een leidingstelsel. (Check www.jointhepipe.org.) En bouwt dus zeg maar mee aan de langste waterleiding ter wereld.

Meest gelezen

 

WALK FOR WATER
En dan Aveda. Natuurmerk pur sang. Aveda lanceert de fles – die past in handtas, we hebben het gecheckt – deze maand in salons en spa’s. En organiseert (ze hebben ’t druk daar) de Walk For Water. Zin in een wandeling? Koop een fles als toegangsbewijs, kom 16 mei naar Amsterdam en wandel met bekende en minder bekende – maar net zo leuke – Nederlanders door de stad. Voor het goede doel.

 

Rest nog de prijs. Voor € 15 euro heb je een Aveda Join The Pipe waterfles. Check even www.facebook.com/avedabenelux of www.aveda.com.