Als je een chefkok vraagt de smaak van gin in eten te vertalen, dan krijg je dit

Het beste nog van alles: de volgende dag heb je geen kater.

Meer van advertorial
20 articles
Zó hou je die goeie voornemens wél vol
Elle NL + Samsung
ELLE testte de nieuwste Estée Lauder-foundation
Had jij ook een Buddha to Buddha-armband?

SPONSORED

Hier schreven we er al over, drie weken geleden vond-ie echt plaats: het ingenieuze diner The Grand Journey, georganiseerd door ginmerk Bombay Sapphire, die maar één keer per jaar plaatsvindt en ooit een echte trein als decor had. ELLE was erbij, en dit is hoe het was.

1. Het was inderdaad ingenieus

Bombay viert met The Grand Journey de reizen van Ivano Tonutti – smaakmaker bij Bombay Sapphire, officieel 'Master of Botanicals' genoemd –, die daadwerkelijk een grand journey heeft gemaakt langs tien landen, om zo de beste smaken te verzamelen voor Bombay Sapphire's verschillende soorten gin. Die smaken, die heeft chefkok Jaimie van Heije getransformeerd naar eten. En zo proefden we een rits ingenieuze gerechten, die qua smaak een bepaalde 'botanical' wist te vangen.

Advertisement - Continue Reading Below

Ziet er lekker uit, was het ook: het was nog een geluk dat de porties zo klein waren, anders had ik hoe dan ook de grens kunnen vinden van mijn eigen honger en overvol naar huis gegaan.

2. Ook de tafels waren ingenieus

Door een projectietechniek veranderde onze tafel per gerecht: ik heb haaien zien zwemmen over de tafel, citroenen buitelden over elkaar heen, rozen fladderden van links naar rechts en kevers wandelden door bladeren de tafel over. Een behoorlijke grand journey, maar dan aan je tafel.

Waar kunnen we dit regelen voor een eigen diner?!

3. En dan hebben we het niet eens gehad over de setting

Ja, de setting. Het diner vond plaats in de A'DAM Toren, hoog op de 19e verdieping, in een sprookjesachtige omgeving, gemaakt met (wederom) projecties. Kijk maar:

Waar zaten we ook alweer; Amsterdam, toch?

4. En dan nog het beste: geen kater, de volgende dag

Tot slot, informatie waar ook jij vooral iets aan hebt (want dat het diner goed en spectaculair was, dat weet je nu wel): ik had geen kater de volgende dag. Dat is bijzonder: ik drink al een tijd vrij weinig, dus geef me, zeg, een vol glas gin, en je kunt de klok erop gelijkzetten dat ik de volgende dag een kater heb, want niks meer gewend. Niks van dat al, terwijl ik niet één, niet twee, maar minstens drie glazen heb geproefd (en opgedronken), want iedere gang kreeg zijn eigen gin-smaak.

Snap ik meteen waarom die ene fotograaf in mijn vroegere studie-opdracht alléén wilde helpen in ruil voor een fles Bombay Sapphire gin.

Op naar de volgende The Grand Journey; wees er dan snel bij met kaarten, want net als dit jaar, kun je ook dan vast weer een ticket bemachtigen om er zelf bij te zijn.