De dingen waar we 10 jaar geleden verliefd op waren

Wat was ookal weer in 2006/2007 absoluut de bomb digity? Nou, dít.

Daar gaan we.

Advertisement - Continue Reading Below

1 Twitter

In 2006 werd Twitter opgericht, en nu was het niet meteen het wereldsucces dat het nu is, het is achteraf bezien een vrij belangrijk moment geweest in de totstandkoming van de informatiewereld waarin we leven.

Advertisement - Continue Reading Below

2 La Camisa Negra van Juanes

Het nummer dat níet van de radio was te slaan? La Camisa Negra van Juanes. Een nummer dat, tot grotere ergernis van moi, nog steeds met enige regelmaat wordt gedraaid. Op nummer 2 in de top100 van dat jaar stond Rood van Marco Borsato, en op nummer 3 Hips Don't Lie van Shakira. Zo, en nu voel je je vast heel oud.

Advertisement - Continue Reading Below

3 De string boven je broek

Het is nog immer een groot mysterie hoe het ooit heeft kunnen gebeuren, maar opeens was er bedacht dat het best prima idee zou zijn als vrouwen hun string een centimeter of 10 bóven hun broekrand gingen dragen. En dat deed men dus ook en masse.

Advertisement - Continue Reading Below

4 UGG's

Nog steeds zijn worden er jaarlijks stapels en stapels van verkocht en zijn weer terug in het modelandschap. Maar ik herinner me nog levendig dat het 2006 was, en dat een paar UGG's móest en zou hebben. Mijn leven was niet compleet zonder, alle coole meisjes op school hadden ze ook. Die zomer werkte ik bij een strandtent, en van het bij elkaar gesprokkelde geld kocht ik aan het eind van de zomer mijn eerste paar UGG's. Die je vervolgens natuurlijk droeg onder een kort spijkerrokje met blote benen. Man man man, those were the days.

Advertisement - Continue Reading Below

5 De iPod mini

In datzelfde jaar was de iPod mini de allercoolste gadget op de markt. Of in ieder geval bij mij op school. Als je het ding nu terug ziet denk je vast 'wat een lomp lelijk gek geval', maar toen wás je me toch een potje de blits met de mini op zak.

Advertisement - Continue Reading Below

6 Zelfbruiners

Om eveneens onduidelijke redenen was het gebruik van zelfbruiner in 2006 vrij hot. Ik heb ook nog foto's van mezelf met benen zo oranje als wortels, en armen zo bleek als prei. Het waren gekke tijden.

Advertisement - Continue Reading Below

7 Hyves!

Wie oh weet nog wie Hyves is? Voor de jonkies, dat was het Nederlandse Facebook, en het was fan-tas-tich. Er waren krabbels, respect, dansende bananen, echt het hield niet op. In 2006 ging het harder dan ooit met het platform, met Wouter Bos en Balkenende als eerste politici met een membership.

Advertisement - Continue Reading Below

8 Opblaasbare items

Wie écht hip wilde zijn zorgde ervoor dat hij of zij minstens één opblaasbaar item in het bezit had. Geen zwembadjes, maar stoelen, banken, of tassen. Serieus, opblaasbare tassen. Het zal jullie inmiddels niet meer verbazen dat ik ábsoluut ook een opblaasbare tas had. En stoel. God wat was ik hip, waar is die goede oude tijd gebleven.

Advertisement - Continue Reading Below

9 De T-Mobile Sidekick 3

We sluiten deze lijst af met 2 gadgets. Allereerst de T-Mobile Sidekick 3, groot gemaakt door Paris Hilton en Nicole Richie die er eentje hadden met roze glittersteentjes. Deze telefoon was echt alleen voor de happy few, ik weet nog wel dat het rijkste meisje bij ons op school er eentje had en dat we allemaal om de beurt er even naar mochten kijken.

Advertisement - Continue Reading Below

10 De Motorola RAZR V3 en de PEBL

Ennnnn gadget nummer 2: de Motorola RAZR V3 en de PEBL. Die waren minstens zo hip maar tenminste ook een beetje voor het gewone publiek te behalen. Mooi mooi móói was die tijd.