Gouden Plaat voor Wende

Personal Style Award-genomineerde Wende ontving pardoes een gouden plaat tijdens de uitreiking van de ELLE Style Awards 2011.

Gisteren vond vanuit de Stadsschouwburg Amsterdam de uitreiking van de ELLE Style Awards 2011 plaats. Wende, genomineerd voor een Personal Style Award, werd tijdens de show verrast door Tygo Gernandt. Uit handen van de charmante Tygo ontving Wende een Gouden Plaat voor haar laatste album No.9, dat meer dan 25.000 keer over de toonbank is gegaan.

NO.9
Wende bracht haar eerste Engelstalige plaat, No.9, uit in oktober 2009. De nummers schreef ze zelf, in samenwerking met Jan van Eerd. In maart 2010 werd No.9 bekroond met maar liefst een BUMA Gouden Harp.

Advertisement - Continue Reading Below

 

WENDE ON TOUR

Met het repertoire van dit album deed Wende heel wat tours: een clubtour, een concertzalentour met Amsterdam Sinfonietta, een solo-tour waarbij ze alleen op het podium stond, om vervolgens te eindigen met een grote theatertour in het najaar van 2010. In deze laatste tour bracht Wende al haar ervaringen van dat jaar samen. De tour werd eind november afgesloten met twee uitverkochte avonden in het mooiste theater van Nederland: Koninklijk Theater Carré.

 

Lees snel wie de ELLE Personal Style Award in de wacht sleepte >