Cd-tip: MeloManisM

Feestbeesten van Nederlandsche bodem opgelet: het nieuwe album van MeloManics, genaamd MeloManisM ligt in de winkels.

Meest gelezen

De afgelopen jaren is er het één en ander veranderd qua formatie van de band uit Heerhugowaard, maar de heren van MeloManics – voorheen Hedonism – weten nog steeds hoe ze een vette dansplaat moeten maken.

 

PARTYPLAAT
In 2007 debuteerde de band met het album The Gray Light, startte met touren, waarbij de live act een ware hype creëerde. Deze act, waarbij de band op het podium elektronische beats en jaren tachtig synthesizers mixt met gitaarriffs en live drums, sloeg bij het publiek in als een bom. Festivals als Valtifest en Lowlands, plus samenwerkingen met o.a. Joost van Bellen en Aux Raus, staan inmiddels op de ‘done-lijst’ van de band.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Na het vertrek van medeoprichter Jeroen Joosten in 2010, lag er een bijna-af album op de plank. De overgebleven bandleden Guido Schuurman en Hans Groen namen geen gas terug en mixten het album MeloManisM af, vol opzwepende elektropop, jaren tachtig synthesizers, disco en vleugje duistere rock hier en daar.

 

Swingen doe je bijvoorbeeld op Feels Right, een ietwat ‘poppie’ nummer, wat ons een beetje doet denken aan de zomerse nummers van Jamiroquai. By Your Side rockt meer de pan uit. Al met al is MeloManisM een overheerlijke partyplaat. Dansen verplicht.

Meest gelezen

 

Check ook de electropopband uit Nieuw-Zeeland: The Naked And Famous >

 

MeloManics staan o.a. donderdag 2 juni op het Hemeltjelief! Festival in Amsterdam. Kijk voor meer tourdata op: www.melomanics.nl.

 

MELOMANICS - SPICES