Muziektip: Anna Calvi

Anna Calvi gemist op Lowlands 2011? Geen nood. De Engelse schone betreedt 4 oktober het podium van de Amsterdamse Melkweg.

Getipt als één van de must-see acts van Lowlands 2011, door BBC uitgeroepen tot Sound of 2011 en een Mercury Music Prize 2011-nominatie op zak: het gaat Anna Calvi voor de wind.

 

IN EEN NOTENDOP
Van kleins af aan groeide Anna op met muziek, dankzij haar muziekliefhebbende Italiaanse vader. Met een muziekdiploma op zak vormde Calvi meerdere bandjes, totdat ze de ideale band rond haar eigen persoon vormde.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Na de lancering van debuutsingel Jezebeleind 2010, stapte de singer-songwriter definitief in de spotlights. Haar debuutalbum, Anna Calvi, sloeg begin dit jaar in als een bom en werd vergeleken met het werk van PJ Harvey en Édith Piaf. Een album vol rijke, dromerige pop slash rock nummers. Een genot voor ’t gehoor.

 

Anna’s stem is breekbaar en bezeten en haar optredens staan garant voor een theatraal, duister en sensueel spektakel. Italiaans temperament, zullen we maar zeggen. Van deze dame gaan we nog veel meer horen.

Meest gelezen

 

Florence the Machine heeft het eerste nummer van de nieuwe cd uitgebracht >

 

Check ook annacalvi.com en www.melkweg.nl voor tickets.

 

ANNA CALVI - JEZEBEL