Cd-tip: Making Mirrors

Zomerhit van 2011: Somebody That I Used To Know van Gotye. Maar Gotye’s volledige album is meer dan de moeite waard.

Meest gelezen

Making Mirrors is het tweede album van Gotye, in real life Wouter De Backer (ook wel bekend als producer Wally De Backer). Het Australische muzikale multitalent is namelijk geboren in het Belgische Brugge. Met het veelgenoemde singer-songwriter-label doen we Gotye eigenlijk te kort; hij zingt, drumt, bespeelt toetsen, gitaar en allerhande instrumenten waar we soms de namen niet eens van kennen.

 

Advertisement - Continue Reading Below

Afijn, dat ook zijn muziek moeilijk in een hokje te plaatsen is, had je misschien al door. Maar bij het noemen van Somebody That I Used To Know (ft. Kimbra) gaat bij velen toch wel een belletje rinkelen. En terecht.

 

Het album Torches van Foster the People al gecheckt? >

 

GELUIDEN & MELODIEËN
Zelf heeft Goyte het liever over ‘geluiden’ dan over daadwerkelijke liedjes, op zijn nieuwste schijfje. Making Mirrors (opvolger van zijn solodebuut Like Drawing Blood uit 2006) staat dan ook vol experimentele pop- slash rocknummers, die tot stand zijn gekomen door het sampelen van bestaande melodieën, instrumenten en andere geluiden.

Meest gelezen

 

Making Mirrors is een knaller van een album en heeft inmiddels al meerdere hit-noteringen te pakken. De eerste single die werd uitgebracht van het het debuutalbum, Eyes Wide Open, sneeuwde iets onder, maar is er zeker één om ‘opnieuw’ te ontdekken. Daarnaast staat In Your Light garant voor een potje swingen en rockt Easy Way Out de pan uit.

 

Anna Calvi betreedt 4 oktober het podium van de Amsterdamse Melkweg >

 

LIVE IN NL
Het album ligt nu in de (virtuele) winkelschappen. Geluksvogels hebben al een kaartje kunnen bemachtigen voor het inmiddels uitverkochte concert van Gotye in de Amsterdamde Melkweg op 4 november. Naast het net gevist? No problemo! In februari staat de Vlaamse Australiër op de bühne in Eindhoven (Effennaar), Utrecht (Tivoli) en Amsterdam (Paradiso). Check: gotye.com.

 

GOTYE - EYES WIDE OPEN