Cd-tip: Every Kingdom

Ongekend talent: Ben Howard. Het debuutalbum Every Kingdom van de jonge Britse singer-songwriter ligt nu in de winkels.

Meest gelezen

Het kan snel gaan: begin dit jaar tekende de inmiddels 23-jarige Ben Howard zijn contract bij Island Records UK, in het voorjaar van 2011 bracht hij zijn eerste EP Old Pine uit, afgelopen zomer tourde Ben langs menig festival (hoogtepunte van o.a. Eurosonic en Lowlands) en nu ziet ook zijn langspeelplaat Every Kingdom het levenslicht.

 

EVEN VOORSTELLEN
Ben Howard is zoals ze noemen een jonge troubadour. Hij is een geweldig schrijver en experimenteel als het gaat om gitaarspelen. De jonge artiest maakt folky popmuziek om bij weg te dromen, met donkere teksten maar eveneens met een luchtig geluid. Naast het aanslaan van de snaren, gebruikt Howard zijn volledige gitaar als klankkast om ritmisch op te trommelen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De eerste singel van Every Kingdom, The Wolves, is een pareltje. Ritmisch, maar toch een beetje loom. Keep Your Head Up is een akoestisch hoogstandje, dat tekstueel diep gaat en Old Pine is een lieflijk nummer dat doet denken aan een zwoele herfstavond. Muziek om van te genieten dus.

 

Van deze muzikale dames krijg je geheid kippenvel >

 

LIVE ZIEN!
Vorige maand stond Ben in een uitverkochte zaal in de Bitterzoet in Amsterdam. Gemist? Geen zorgen! Op o.a. maandag 21 november komt hij terug naar Nederland en speelt hij zeer waarschijnlijk de sterren van de hemel in De Duif in Amsterdam.

Meest gelezen

 

Bekijk Ben Howards volledige tourschema in Nederland hier, plus: scoor zijn debuut Every Kingdom >

 

BEN HOWARD - THE WOLVES