Muziektip: Lana Del Rey

Talent du moment! De beeldschone Lana Del Ray wond gisteravond met gemak het publiek in de bovenzaal van Paradiso om haar vinger. Wij waren erbij.

Meest gelezen

Even voorstellen. ‘Nieuwkomer’ Lana Del Rey werd 25 jaar geleden geboren als Elizabeth ‘Lizzy’ Grant in New York City. Haar artiestennaam is een samenvoeging van Hollywood-actrice Lana Turner en van de Del Rey – een automodel van Ford. Juist, the ploth thickens.

 

In 2009 bracht Del Ray een EP genaamd Kill Kill uit, toen nog onder de naam Lizzy Grant. Ook is er een full lenght album genaamd Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant gemaakt, maar dit album is – om onbekende redenen – op de plank blijven liggen…

Advertisement - Continue Reading Below

 

Voormalig frontvrouw van Hooverphonic, Geike Arnaerts, gaat solo >

 

LANA DEL REY ANNO 2011
Haar megahit Video Games kan je haast niet zijn ontgaan op de radio en TV, en ook opvolger Blue Jeans is weer een betoverend nummer. Hoewel haar verleden wat geheimzinnig is, zijn we na het optreden van de jonge zangeres helemaal verkocht!

 

Op het podium komt de Amerikaanse zangeres wat verlegen en zelfs afstandelijk over, maar nadat ze haar mond opendoet zijn alle ogen op deze beauty gericht. Een warme stem met een rauw randje. Een mix van pop, soul en melancholie. Aan haar stage performance valt het één en ander te sleutelen, maar wát een verschijning.

Meest gelezen

 

HOLLYWOOD MEETS GETTO
Lana doet het oude Hollywood-tijdperk herleven. Ze is broeierig als Marilyn Monroe, stoer als Stevie Nicks en een opmerkelijke verschijning à la Amy Winehouse. Hoewel haar debuutalbum nog even op zich laat wachten (maart 2012 verwacht), zijn de concerten van Del Rey steevast uitverkocht.

 

Ook onderweg naar eeuwige roem: soulzangeres Ntjam Rosie >

 

De naam ‘grote nieuwe popster van 2012’ is al gevallen, Lana Del Rey is er eentje om in de gaten te houden dus. Beluister hieronder haar twee singels en check ook lanadelrey.com voor updates.

 

LANA DEL REY - VIDEO GAMES

 

LANA DEL REY - BLUE JEANS