Concerttip: Orgel Vreten

Dat het Hammond orgel heter dan heet is, bewijzen ook Robin Piso en Thijs Schrijnemakers met hun: Orgel Vreten - The Merciless Hammond Battle.

Meest gelezen

Een heuse Hammond-battle. Na het overweldigende succes van de eerste Orgel Vreten-show in februari zitten toetsenisten Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Wende Snijders, Stereo) wederom tegenover elkaar voor een beperkt aantal shows. Een must-see voor Hammond- en eigenlijk ook alle andere muziekliefhebbers.

 

HAMMOND ORGEL
Het Hammond orgel is back, maar is ‘ie ooit wel weg geweest? Het instrument zag in 1934 het levenslicht, met dank aan Laurens Hammond. Van origine werd het orgels vooral in kerken gebruikt, maar al snel adopteerden muzikanten in de jaren zestig en zeventig het instrument. Jazz, blues, rock en gospel werden verrijkt met de typerende Hammond-sound (o.a. The Doors, Deep Purple en The Golden Earring). En ook anno nu gebruiken veel bands het originele orgeltje in het repertoire, denk: Sven Hammond Soul, Euro Cinema, Foo Fighters en DeWolff.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Pop meets klassiek: Fink staat zondag 29 april in Het Concertgebouw te Amsterdam >

 

ROBIN VS. THIJS
Ook Robin Piso en Thijs Schrijnemakers zijn verknocht aan het ding. De twee debuteerden begin dit jaar in De Wereld Draait Door met hun optreden, een daverend succes. Op twee stokoude orgeltjes uit de jaren vijftig gaan ze het Hammond-gevecht aan op het podium. Tijdens het optreden spelen ze klassiekers van o.a. Deep Purple, Santa Barbera Machine Head en The Allman Brothers, gemengd met nummers uit eigen repertoire. Ritmisch, ruig, groovy, sexy: al met al een knallend optreden met gierende orgelklanken.

Meest gelezen

 

Zien dus! Orgel Vreten - The Merciless Hammond Battle is – voor nu – nog vijf keer te bewonderen (april en mei) in Schijndel, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Geleen. Check op de site www.orgelvreten.com de exacte data en ticketverkoop. Voorproefje? Geniet van het clipje hieronder...

 

ORGEL VRETEN - ORGANASM @ DWDD