Tip: Lauryn Hill @ Melkweg

Jawel, niemand minder dan hiphop-soulster Lauryn Hill zet op donderdag 12 april na vijf jaar weer voet op Nederlandse bodem.

Meest gelezen

Ms. Lauryn Hill – sinds 2007 de officiële artiestennaam van Hill – is back. Naast een wereldtour brengt het neo-soulicoon naar verluidt een nieuwe plaat uit dit jaar. Gefluisterd wordt dat het schijfje The Return gaat heten en tevens de reden is voor Ms. Lauryn Hill om terug te keren op het podium.

 

Eigenlijk hoeven we er niet zo veel woorden aan vuil te maken: dit is zo’n once in a lifetime ticket. The Fugees, The Miseducation of Lauryn Hill, elf Grammy-nominaties, ijzersterke raps, een soulstem om kippenvel van te krijgen… moeten we nog even doorgaan?

Advertisement - Continue Reading Below

 

Of haar nieuwe nummers – waaronder Fearless Vampire Killer – ook van die klassiekers gaan worden als Doo Wop (That Thing), Everything Is Everything en To Zion is nog de vraag. Maar dat we met de R&B-, soul-, reggae- en hiphopnummers uit volle borst staan mee te zingen, staat als een paal boven water.

 

Lees ook het interview met soultalent Nneka over haar strijd voor een 'betere wereld' en politiek getinte teksten >

 

LIVE
Ms. Lauryn Hill is donderdag 12 april te zien in The Max van Melkweg, Amsterdam. Tickets à € 60 zijn al in de verkoop, dus hurry up: www.melkweg.nl of www.ticketservice.nl. Voor échte, échte liefhebbers zijn er ook VIP-package tickets (€ 300) inclusief meet & greet na de show en merchandise item.

Meest gelezen

 

Luister hieronder naar een golden oldie van Ms. Lauryn Hill en waan je back in the nineties

 

LAURYN HILL & BOB MARLEY - TURN YOUR LIGHTS DOWN LOW