Muziektip: Roosbeef op tour

Misschien was het nieuws aan je voorbij gegaan en dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren… Roosbeef duikt namelijk de Nederlandse theaters in!

Meest gelezen

Roosbeef heeft het druk. Naast het uitbrengen van een heuse EP heeft de zangeres/componiste haar agenda vol staan met een theatertour. Vanaf begin deze maand tourt Roos Rebergen namelijk met haar band – Reiner van den Haak, Tim van Oosten, Tom Pintens en Tijs Delbeke – door Nederland met De Grote Demo-Show.

 

Hollands geliefde teksttovenares bracht vorige maand haar EP Warüm uit, opvolger van haar twee langspelers Omdat ik dat wil (2011) en Ze Willen Je Hond Wel Aaien Maar Niet Met Je Praten (2008). Een klein schijfje met zes liedjes die – volgens Roos zelf – weer totaal anders dan anders zijn, kleiner en kaler. Daarbij vind je een cover van van Daniel Johnston, genaamd The Story Of An Artist, op de EP.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier meer over Omdat ik dat wil >

 

HET GROTE SPROOKJESBOS
Tijdens haar theatershow kun je genieten van oude liedjes, nieuw werk en het ontstaan van nieuwe nummers. Als een soort Kleinduimpje uit het sprookje laat ze met haar muziek haar dierbaren weten waar ze uithangt. Tijdens De Grote Demo-Show mag het publiek Kleinduimpjes familie zijn, om muzikaal mee te verdwalen in het grote sprookjesbos van inspiratie en creatie. ‘Als ik een liedje schrijf, speel ik een paar akkoorden en je hoort mijn stem. Daar begint het mee. In de theatershow gaan we weer terug naar die basis. Naar de oorsprong van de nummers.’

Meest gelezen

 

Ook singer-songwritertalent Eefje de Visser is in de Nederlandse  theaters te vinden >

 

Roosbeef is nog tot eind november te zien op het podium. Check www.roosbeef.nl voor de exacte data en scoor Warüm ook via de website.

 

DE GROTE DEMO-SHOW TEASER