Doen: Crossing Border Festival 2012

Dol op zowel literatuur als film als muziek? Scoor dan als de wiedeweerga kaartjes voor de twintigste editie van het Crossing Border Festival.

Dit festival zet vier dagen lang heel Enschede (15 en 16 november), Den Haag (14 t/m 17 november) en Antwerpen (17 en 18 november) op z’n kop met een flink aantal (inter)nationale artiesten. En dan dus niet alleen muzikale artiesten, want tijdens Crossing Border draait het ook om literaire hoogstandjes en filmische meesterwerken.

           
CROSSING BORDERS
Twee landen, drie verschillende steden. En vier dagen dus. Eigenlijk te veel talent om op te noemen, daarom tippen we een handjevol persoonlijke favorieten. Onder andere The Kyteman Orchestra, First Aid Kit, Beth Orton, Moss, Anne Soldaat en I Am Kloot zorgen voor het nodige muzikale vertier, terwijl Leo Blokhuis komt vertellen hoe Den Haag (bij ’t festival aldaar) is uitgegroeid tot pophoofdstad van Nederland.

Advertisement - Continue Reading Below

         
Je begrijpt: hier moet je zijn. Prijzen variëren van € 25 tot € 40 voor een dagticket. Passe-partouts zijn uiteraard ook te koop, net als losse kaartjes. En wel via Crossingborder.nl.

       
Tip: het is Moderne Klassiekermaand bij Filmtheater Kriterion