Tip: De Nieuwe... Janne Schra

Janne Schra duikt de theaters in, met een voorstelling waarin ruim tien jaar van haar muzikale leven voorbij komt.

Janne Schra, voormalig frontvrouw van Room Eleven (2011 - 2010) en soloartieste onder de naam Schradinova (2010 - 2012), heeft haar carrière goed op de rit. Tijd om ook uit te blinken onder haar échte eigen naam. De theatertour De Nieuwe… Janne Schra staat bol van oud én nieuw werk van de folky/jazz-zangeres. Naar eigen zeggen is ze ‘af’ en is de theatervoorstelling een portret van Janne Schra in optima forma.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Samen met haar band (inclusief drie violistes) voelt ze zich goed thuis in het theater en reist ze nu door heel Nederland. Naast jazz-knallers en experimentele nummers uit haar Schradinova-periode, laat de zangeres ook een meer breekbare kant van zichtzelf horen met haar nieuwe werk. Kippenvel gegarandeerd.

 

SOLO
De ‘nieuwe’ Janne Schra zelf zien? Dat kan! Van Assen tot Groningen en van Amsterdam tot Tiel: haar theatertour loopt nog tot eind december. Kaartjes scoor je via haar website janneschra.com.

Meest gelezen

 

Tevens heeft Janne een EP uitgebracht, het selftitled korte schijfje bevat vijf nummers, waaronder Speak Up en Darklands. Een voorproefje van haar nieuwe album dat in januari 2013 zal verschijnen.

 

Ook Eefje de Visser stapt het theaterpodium op >

 

JANNE SCHRA - DARKLANDS