Muziektip: Depeche Mode is back

De Britse elektropophelden Depeche Mode zijn terug met een videoclip, een nieuwe album, en een grande tour in 2013.

Vrijdag, premièredag. Vandaag is de videoclip van de nieuwe single van Depeche Mode wereldwijd uitgebracht. Heaven heet het nieuwe muzikale kindje van de drie heren, die in de jaren tachtig furore maakten met nummers als Enjoy the Silence, People are People en Just Can't Get Enough. Het is de eerste track van het nieuwe album Delta Machine, dat 26 maart het levenslicht zal zien.

 

BREAK THE SILENCE
David Gahan, Martin Gore en Andrew Fletcher hebben sinds 2009 (Sounds of the Universe) geen langspeler meer uitgebracht, dus de verwachtingen voor Delta Machine zijn hooggespannen. Volgens de bandleden zelf heeft het nieuwe album een moderne sound, maar bevat het ook puur Depeche Mode-DNA.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Naast een standaard cd zal Depeche Mode ook een exclusieve Deluxe Edition uitbrengen met vier extra nieuwe tracks en een 28-pagina’s tellend hardcover boekje, met foto's van Anton Corbijn.

 

Ook David Bowie brengt na een radiostilte van tien jaar een nieuw album uit >

 

Omcirkel dinsdag 26 maart dus in de agenda, check www.depeche-mode.com voor meer informatie en kijk en luister hieronder snel naar Heaven. Pssst… het drietal live zien? Op zondag 7 juli staat Depeche Mode op het podium van Rock Werchter in België.

Meest gelezen

 

DEPECHE MODE - HEAVEN