Platenhandel - muziek ELLE juni 2013

Nieuwe zomerse nummers (van bitterzoete house tot Friese fado) van kakelverse albums. 

Meest gelezen

Little Boots - Motorway
Van het album Nocturnes. Little Boots a.k.a. Victoria Hesketh volgt haar succesvolle dancepopdebuut Hands uit 2009 op met een al even dansbare plaat. Motorway is een dromerige en bitterzoete houseplaat die inderdaad klinkt als de soundtrack voor nachtelijke ritten op de snelweg.

 

Crystal Fighters - You & I
Van Cave Rave. Lekker op tijd voor zomerse dagen en festivalpret, het nieuwe album van de Fighters. De single is alvast een springerige en euforische partyplaat die alle feestneuzen dezelfde kant op krijgt. (Check hieronder ook de videoclip van You & I.)

Advertisement - Continue Reading Below

 

Vrijdag 1 november staan de feestbeesten op het podium van de Heineken Music Hall >

 

She & Him - Never Wanted Your Love
Van Volume 3. Naast New Girl heeft Zooey Deschanel tijd gevonden om een derde album op te nemen met M. Ward. Samen schreven ze dit nummer, klassieke pop met een opgeruimd geluid maar vinnige tekst.

 

Cave Painting - Rio
Van het album Votive Life. Dit frisse vijftal uit Brighton heeft al wat buzz gecreëerd en getoerd met Alt-J, de ontdekking uit 2012. Zij komen er ook wel, getuige nummers als Rio, met hartverscheurend mooie a capella, kale drums en tere gitaar.

Meest gelezen

 

Ghostpoet - Meltdown
Van Some Say I So I Say Light. De eerste single van het tweede album van de Britse rapper is trippy, donker en melancholisch. Hij zet lage, rollende toetsen en zangeres Woodpecker Wooliams in, en het resultaat kan wedijveren met het spannendste van Massive Attack.

 

In gesprek met de frontvrouw van SX: de Belgische indiepopsensatie van het jaar >

 

The Ramona Flowers - Lust and Lies
Van Lust and Lies EP. Vijf minuten pure schoonheid van vijf mannen uit Bristol. De fluwelen beats, zachte gitaar en de snik in de falsetto van zanger Steve kunnen je bijna niet onberoerd laten. Op de EP staan ook remixes door Hot Chips Joe Goddard en Ladytron.

 

Nynke Laverman - Dûns Fan Die Siedden
Van de plaat Alter. Laverman introduceerde de Friese fado en ook op haar nieuwe cd combineert ze Friese teksten met warmbloedige muziek. Ze werd bijgestaan door Javier Limón, een Spaanse producer en gitarist. Een briljante combinatie, deze ‘dans van de zaden’ is poëtisch en bloedmooi.

 

CRYSTAL FIGHTERS - YOU & I