Cd-tip: 10 jaar Ane Brun

Een decennium Ane Brun verzameld op het best of album Songs 2003 - 2013: nu in de winkelschappen.

Meest gelezen

Betoverende liedjes, fragiel gitaarspel, melancholische melodieën en een warme stem; dat is Ane Brun. Ze leerde zichzelf gitaarspelen in haar studententijd en toen ze de nummers van onder andere Joni Mitchell en Nick Drake onder de knie had besloot ze zelf muziek te gaan schrijven, en niet zonder succes. In 2003 bracht de van oorsprong Noorse singer-songwriter haar debuutalbum Spending Time With Morgan uit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Inmiddels zijn we tien jaar, zes studioalbums en twee live albums verder. Reden voor een terugblik op al het moois dat Ane Brun tot nu toe van zichzelf heeft laten horen.

 

HULDE AAN DE JUBILARIS
Om haar jubileum te vieren heeft Ane vandaag het album Songs 2003 - 2013 uitgebracht. Het 32 nummers tellende album (op twee schijfjes) bevat haar singles en allermooiste composities, maar ook live-opnames, niet eerder uitgebracht materiaal en covers (o.a. Neighbourhood #1 van Arcade Fire en Don't Give Up van Peter Gabriel).

Meest gelezen

 

De Britse singer-songwriter Laura Marling heeft ook een nieuw album uitgebracht >

 

Meer informatie vind je op www.anebrun.com, plus: de Scandinavische schone staat zaterdag 12 oktober op de bühne van Paradiso te Amsterdam én vrijdag 18 oktober in het Paard van Troje te Den Haag. Tickets voor het laatstgenoemde concert koop je hier >

 

ANE BRUN - THIS VOICE 2013