Muziek-update: Tom Odell

Het jaar van Tom Odell in beeld en geluid.

Meest gelezen

Het begon allemaal tijdens Burberry's spring/summer 2013-catwalkshow waar het publiek werd getrakteerd op het fabelachtige Another Love van de 22-jarige Tom Odell. Dat was september 2012 en inmiddels is de hele wereld in de ban van het prachtlied.

 

We zetten het verloop van zijn prille carrière even voor je op rij. De jonge Britse singer-songwriter, die op zijn dertiende begint met het schrijven van nummers, ontvangt louter lovende kritieken. Zijn nummers worden grijs gedraaid op de radio, hij ontving de Critics’ Choice Award bij de Brit Awards begin dit jaar en zijn debuutalbum Long Way Down wordt deze maand gelanceerd: het gaat meer dan goed met Tom Odell.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Inmiddels is er ook een short film gemaakt voor Another Love, geregisseerd door Jamie Thraves, en bestormt Tom du moment de (inter-)nationale hitlijsten met nieuwe tracks Can’t Pretend en Hold Me.

 

TOM LIVE
Afgelopen editie van Indiestad brak Tom Odell op zijn piano de grote zaal van poptempel Paradiso af! Geen kaarten weten te scoren? Niet getreurd; hij maakt dit festivalseizoen zijn acte de presence tijdens Pinkpop, Lowlands en Rock Werchter. Kijk ondertussen mee naar Toms short film en videoclips en check tomodell.com voor meer informatie over zijn langverwachte debuut Long Way Down.

Meest gelezen

 

Pssst… Hou ELLE.nl in de gaten voor een tête-à-tête met Tom Odell later deze maand.

 

TOM ODELL - ANOTHER LOVE (SHORT FILM)

 

TOM ODELL - CAN'T PRETEND (AT DEAN STREET STUDIOS)

 

TOM ODELL - HOLD ME