Cd-tip: David Lynch

De Amerikaanse duizendpoot David Lynch heeft zijn tweede album uitgebracht, genaamd: The Big Dream.

Filmmaker, tv-regisseur, visueel artist, muzikant, gelegenheidsacteur… Is er iets wat David Lynch niet kan? De gerenommeerde filmmaker (Mulholland Drive! Blue Velvet! The Elephant Man!) wil niet aangesproken worden als muzikant, toch ligt sinds dit weekend zijn tweede soloalbum in de winkelschappen.

 

DROMEN À LA LYNCH
The Big Dream is de opvolger van Lynch’ debuutplaat Crazy Clown Time (2011), een experimenteel kunstproject van een plaat. Zijn nieuwe album is meer een geheel, ‘modern blues’ noemt Lynch zijn eigen geluid. Met electronische synths, David zelf op de gitaar en natuurlijk zijn high-pitched stem (veelal vervormd). Het resultaat is een knap blues anno 2013, doordrenkt met duistere Twin Peaks vibes.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Op het album vind je elf originele tracks van David zelf (de beste man schrijft natuurlijk zijn eigen teksten), een cover van Bob Dylans The Ballad of Hollis Brown en een bonus track, tevens redactiefavoriet, met Lykke Li genaamd I’m Waiting Here. Check davidlynch.com waar je The Big Dream meteen online kan bestellen en luister hieronder naar zijn samenwerking met de Zweedse singer-songwriter.

 

Meest gelezen

Een koffiedate met Katie Crutchfield, frontvrouw en singer-songwriter van Waxahatchee >

 

DAVID LYNCH & LYKKE LI - I'M WAITING HERE