Must-see acts @ Lowlands 2013

Zie jij door de bands het blokkenschema niet meer? Pak een markerstift en blijf lezen: deze bands, singer-songwriters en andere acts mag je dit jaar niet missen op Lowlands.

Meer van Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je

A Campingflight to Lowlands Paradise. Vandaag rijden de eerste festivalgangers alweer over de dijk richting het Lowlands camping- en festivalterrein in Biddinghuizen. Vrijdag barst het muziekgeweld los. En hoe. De line-up is lekker, de acts zijn vet, maar wie mag je écht niet missen? Wij visten iedere Lowlands-dag drie muzikale krenten voor je uit de pap.

 

VRIJDAG 16 AUGUSTUS
> 13.30 uur - Alpha: Tom Odell
De 22-jarige singer-songwriter bijt het spits af! In de Alpha, met piano. Gaat dat zien.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees ons interview met Tom Odell over zijn eerste keer Lowlands >

 

> 16.30 uur - Alpha: Tame Impala
Na de middag keren we terug naar de Alpha voor een psychedelisch hoogstandje van de Australische band Tame Impala.

 

> 21.30 uur - Bravo: Disclosure (live)
De eerste avond gaan de voetjes van de ‘vloer’ tijdens het live optreden van de elektronische broertjes Guy en Howard Lawrence. Misschien zit er zelfs een gastoptreden van mede-Britten AlunaGeorge in, die eerder die dag ook op het program staan.

More From Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je
Festivaltips: voor beginners én festivalveteranen
Briljant: inside festivaltips van een die-hard

 

ZATERDAG 17 AUGUSTUS
> 11.30 uur - India: Daughter
Vroeg uit de veren op zaterdag voor het optreden van Daughter. Met een kop koffie in de hand genieten van dit jonge Londense indiefolktrio, die furore maakte tijdens SXSW eerder dit jaar.

 

> 17.10 uur - Grolsch: Michael Kiwanuka
Even een rustpuntje midden op de dag. Akoestische liedjes, doordrenkt met oude soul, blues, folk en een vleug jazz; Michael Kiwanuka bezorgt je hoogstwaarschijnlijk kippenvel.

 

> 21.50 uur - Alpha: Editors
Ren van CHVRCHES (20.15 uur @ India) richting Lowlands grootse tent, de Alpha, voor het optreden van Editors! Lights, gierende gitaren, de stem van Tom Smith; dit belooft een knallend optreden te worden.

 

Check ook het interview met Editors over hun nieuwe album: The Weight of Your Love >

 

ZONDAG 18 AUGUSTUS
> 13.05 uur - India: Jacco Gardner
Nederlands talent in de India-tent op zondagmiddag. Jacco Gardner (echte naam Sjaak Tuinier) maakt met zijn vintage apparatuur barokke, psychedelische sixtiespop waar je hopeloos verliefd op wordt. Geniaal.

 

> 14.40 uur - India: HAIM
We tipte de drie zusjes uit California al eerder, hun uitverkochte concert in de Bitterzoet werd uitgesteld, dus dit is je kans. Winnaars van de BBC’s Sound Of 2013-verkiezing, in één adem genoemd met Fleetwood Mac en bestempeld als de nieuwe Warpaint: steek die maar in je zak.

 

> 21.50 uur - Alpha: Nick Cave & The Bad Seeds
De Lowlands-zondag barst uit z’n voegen van het muzikale talent; jong en oud, vers van de pers en oude rotten in ‘t vak. Het wordt kiezen tussen must-sees als Bonobo, Bat For Lashes, James Blake, MS MR, Alabama Shakes, Foals, Franz Ferdinand en The Knife. Maar we eindigen het Lowlands-weekend met een legendarische naam en zijn band: Nick Cave & The Bad Seeds. Dit mag je niet missen!

 

Blik terug op Lowlands 2012 >