Nieuwe muziek: Money

One to watch: de band Money uit Manchester.

Soms kom je een nieuw bandje tegen waarvan je weet: deze jonge talenten gaan het nog ver schoppen. In dit rijtje hoort Money thuis. Jamie Lee (zang en gitaar), Charlie Cocksedge (gitaar en keyboard), Scott Beaman (basgitaar en keyboard) en Billy Byron (drums) maken samen ruim een jaar muziek. Van het mooie soort.

 

Inspiratie voor hun mystieke en donkere pop met betekenisvolle teksten halen de heren vooral uit het verleden; The Chameleons, The Verve en Joy Division. Money wordt ook wel vergeleken met Wu Lyf, niet alleen vanwege de mystiek die om de band heen hangt, maar ook vanwege hun bevlogen en bezielde liveshows.

Advertisement - Continue Reading Below

 

MONEY LIVE
Eerder stond het viertal op het podium van het Best Kept Secret Festival en in september doet Money Into The Great Wide Open aan op Vlieland (6, 7 en 8 september). Gaat dat zien!

 

Vandaag ligt debuutalbum The Shadow Of Heaven in de winkelschappen. Check hieronder single Hold Me Forever. Leuk feitje: acteur Cillian Murphy maakte zijn regiedebuut met de video van het nummer, waarin hij een groep balletdanseressen van The English National Ballet onder de loep neemt.

Meest gelezen

 

De Amerikaanse duizendpoot David Lynch heeft zijn tweede album uitgebracht >

 

MONEY - HOLD ME FOREVER