Pinkpop 2014: Metallica bevestigd als headliner

Blok in je agenda 7, 8 en 9 juni 2014: dan strijkt Pinkpop voor de 45ste editie neer in Landgraaf. De eerst bevestigde headliner? Metallica!

Het zomerfestivalseizoen is pas net voorbij, maar de eerste namen voor 2014 druppelen as we speak binnen. Vandaag werd bekend gemaakt dat niemand minder dan de Amerikaanse rockveteranen van Metallica op het podium van Pinkpop 2014 zullen verschijnen.

 

De band stond in 2008 al op Pinkpop, dat toen voor de eerste keer niet plaatsvond in het Pinksterweekend. Deze keer is dat wel weer het geval en zullen de gillende gitaren van James Hetfield en consorten het festival afsluiten op Pinkstermaandag 9 juni.

Advertisement - Continue Reading Below

 

METALLICA BY REQUEST
Het heavy metal-kwartet komt naar Landgraaf voor een all request show, de eerste in het bestaan van de band. Als een speciaal eerbetoon aan de fans zal de band ‘Metallica by Request’ introduceren, de ultieme interactieve Metallica-show ervaring.

 

De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

 

MEER HEADLINERS
Nu we toch bezig zijn: Lily Allen is bevestigd als headliner van Glastonbury 2014. Verder wordt er gefluisterd dat David Bowie, Fleetwood Mac en Arcade Fire het Britse festival aan zullen doen. Is het al 2014?

 

Lily Allen ‘twerkt’ erop los in de videoclip van haar nieuwe nummer Hard Out Here >