Kelis stilt je honger met nieuw album

Etenstijd! Zangeres Kelis schotelt ons lekker luistervoer voor.

Meest gelezen

Kelis Rogers is terug. En hoe! De Amerikaanse zangeres, met hits op haar naam als Milkshake en Trick Me, heeft haar zesde album gelanceerd en gooit het dit keer over een culinaire boeg. Food, heet het schijfje. De reden? Moeder Rogers was een chef, zelf nam ze intensief kooklessen wanneer ze niet op tour was, ze kwam met een foodtruck naar SXSW, binnenkort lanceert ze een eigen lijn van sauzen (geen grap!) én er staat een eigen kookprogramma op de Amerikaanse televisie op stapel.

Advertisement - Continue Reading Below

DE SCHIJF VAN VIJF
Rijst natuurlijk de vraag: hoe klinkt zoiets? Verwacht geen übercommerciele knallers zoals Caught Out There. Op het menu zette Kelis r&b- en soulfood, met nummers als Jerk Ribs, Friday Fish Fry en Biscuits 'n Gravy. Terug naar haar roots dus – na verschillende uitstapjes naar de dancewereld via oa David Guetta (remember Acapella?) – maar wel mét een alternatief randje. Samen met producer Dave Sitek, op wie ze naar eigen zeggen ‘muzikaal en culinair verliefd werd’, voegde ze retro soulklanken toe, die perfect bij de ietwat hese stem van de zangeres passen. Én gooide ze oldschool gospel-y instrumenten in de mix met die van het elektronische soort, waardoor het album juist weer in geen ander jaar gemaakt zou kunnen zijn dan 2014.

Meest gelezen

Typisch Kelis, want iets maken wat al bestaat, is niet aan deze dame besteed. Afijn, je moet het zelf gewoon gaan horen. En zien! Want ze komt naar Nederland. Op 13 mei staat Kelis in het Amsterdamse MC Theater (helaas al uitverkocht) en op 6 juli op het festival De Wereld Draait Buiten, waarvoor nog kaarten te koop zijn.

De nieuwe videoclip, Sheezus, van Lily Allen is uit >

Food is nu verkrijgbaar via Bol.com. Bekijk hieronder de eerste single van het album: Jerk Ribs.