Het geheim van Lorde ontrafeld

Slechts 18 lentes jong is de Nieuw-Zeelandse muzieksensatie en ze heeft al twee Grammy Awards in de kast staan. De VPRO nam een duik in haar leven.

Meest gelezen

David Bowie noemde haar muziek 'de muziek van de toekomst', op haar dertiende tekende ze bij platenlabel Universal, met Royals (2013) scoorde ze een gigantische wereldhit en in september 2013 bracht ze haar eerste langspeler Pure Heroine uit… De wereld ligt aan haar voeten, maar wat maakt de Nieuw-Zeelandse Ella Marija Lani Yelich-O'Connor aka Lorde zo bijzonder?

3DOC: LORDE
De VPRO sprak met het jonge muziektalent voorafgaand aan haar concert in TivoliVredenburg te Utrecht eerder dit jaar. Daarnaast komen mensen uit de muziekindustrie in Nieuw-Zeeland aan het woord die haar opkomst van dichtbij hebben meegemaakt.

Advertisement - Continue Reading Below

Van Kendall tot Lorde: dit zijn de meest invloedrijke tieners van 2014 >

3DOC: Lorde, zaterdag 6 december om 21.35 uur op NPO3. Niet in de buurt van een tv die avond? Na de uitzending va 23.00 uur bekijk je de volledige docu, hieronder op ELLE.nl. Oh en hou het januarinummer van ELLE (vanaf 16 december in de winkel) in de gaten voor een exclusief interview met Lorde.