Luistervoer: tweede stem

Nummers die niet zijn wat ze op het eerste gehoor lijken, da’s wel zo intrigerend. Gekke teksten, dubbele bodems – de playlist van februari heeft het. Hier te beluisteren!

Meer van Nu in ELLE
20 articles
Özcan Akyol
Özcan Akyol: 'Ik heb een bovengemiddeld libido'
ELLE maart 2018
'Een big smile is wat ons betreft hét accessoire'
Dit is jouw maandhoroscoop voor januari 2018

Chvrches - Dead Air
Weer een catchy stukkie electropop van de Schotten, deze keer voor de soundtrack van The Hunger Games, samengesteld door Lorde. Koele beats en de meisjesachtige stem van Lauren Mayberry gaan stijlvol samen.

Clarence Clarity - Those Who Can’t, Cheat
Van Who Am Eye EP. Deze track klinkt alsof Clarity tegelijkertijd een hommage aan Prince brengt en zijn keukenkastjes uitruimt. Geklonk, gerinkel en algehele rommeligheid, bovenop een onweerstaanbare, stroperige beat.   

Advertisement - Continue Reading Below

Travis Bretzer - Promises
Van Waxing Romantic. Klinkt als de lome muziek bij vergeelde foto’s van hete zomers, maar is een nummer over tedere nachtelijke gespreken tussen geliefden. Dromerig en lief.

Frontier Ruckus - Sad Modernity
Van Sitcom Afterlife. Een cute ding, dit folky gitaarliedje met samenzang. Zanger Matthew Milia, met melancholische stem, heeft het over dronken worden op een trouwerij, bandlid Anna zingt glashelder de tweede stem.

More From Nu in ELLE
20 articles
Özcan Akyol
Özcan Akyol: 'Ik heb een bovengemiddeld libido'
ELLE maart 2018
'Een big smile is wat ons betreft hét accessoire'
Dit is jouw maandhoroscoop voor januari 2018
ELLE's Grote Jaarhoroscoop 2018, dit is 'm!
2018 wordt 't beste jaar van dit decennium

JUCE! - (H)ours
Van Taste The JUCE!. Ze ontmoetten elkaar op de dansvloer, deze drie dames uit Londen, en maken knettervette pop die uit de nineties is geplukt. Ze noemen zich zonder schaamte een girl band, voorbeelden zijn TLC en The Supremes. Who run the world?

Eaves - Timber
Van As Old As The Grave EP. Hij komt uit het grauwe Leeds en is nog jong maar klinkt alsof hij bakken levenservaring heeft: Joseph Lyons. En maakt gewoonweg retemooie nummers, zoals deze pianoballad. 

Archive - Black & Blue
Van Restriction. De stem van Holly Martin is van een buitenaardse schoonheid. Ze betovert, en samen met de hypnotiserende percussie is deze track een wondermooie trip.

 
Zien: Shia LaBeouf gaat uit de kleren voor Sia >

Deze popster met één been verovert het internet >

Dit was hét lied van 2014 >