Ongekend talent: Benjamin Clementine

Het debuutalbum van Benjamin Clementine, getiteld At Least For Now, is eindelijk uit en bij ons staat-ie op repeat.

Meest gelezen

Begin vorig jaar tipten we al dat deze jonge man, Benjamin Clementine, groot zou worden. Na daverende recensies en onvergetelijke (uitverkochte!) optredens en met Paul McCartney als fan en twee succesvolle EP’s (Cornerstone en Glorious You) op zak heeft het 26-jarige talent nu eindelijk zijn eerste langspeler uitgebracht: At Least For Now.

Het elf nummers tellende deduutalbum van Benjamin Clementine is een prachtplaat; zijn unieke stemgeluid (vergeleken met dat van niemand minder dan Nina Simone) en emotionele songteksten bezorgen je instant kippenvel. Folk-blues, doorspekt met soul- en jazzinvloeden, maar met een heel eigentijds geluid.

Advertisement - Continue Reading Below

TROUBADOUR MET TALENT
At Least For Now werd opgenomen in Londen – de thuisbasis van de Brit, die op 19-jarige leeftijd Londen verliet en naar Parijs verhuisde. Als dakloze straatmuzikant werd Benjamin ontdekt door mensen van het Franse platenlabel Behind, in een metrostation. Sindsdien gaat het hem voor de wind. En terecht. Het multitalent heeft nu een indrukwekkend debuutalbum als visitekaartje afgegeven, en wij durven te voorspellen dat we nog veel meer gaan horen van deze muzikant.

Meest gelezen

Genoeg gekletst, luister hieronder snel naar één van zijn singles, Nemesis, afkomstig van At Least For Now. Scoor het album en hou www.facebook.com/benjaminclementine in de gaten voor zijn tourplannen in 2015.

 
Hij was een van dé hits van Eurosonic Noorderslag 2014 >

Luistervoer: ELLE's ultieme playlist voor februari >

Nog zo’n jong muzikaal talent: James Bay >