Kanye haalt headlines: Glastonbury programmeert hem als hoofdact

Een nieuwe mijlpaal is in aantocht voor Kanye West; de rapper zal voor het eerst op de bühne staan tijdens Glastonbury dit jaar om de zaterdagavond van het festival af te sluiten.

De Wellies kunnen van zolder; het festivalseizoen staat voor de deur. Een van de meest felbegeerde tickets is die van het Britse paradepaardje Glastonbury. Dit jaar verkocht het festival binnen 26 minuten alle 150.000 kaarten à 225 pond, zonder ook maar één naam bekend te hebben gemaakt.

HEADLINER
Maar inmiddels druppelen de namen van acts binnen, en worden ook de headliners van het grootste openluchtmuziekfestival ter wereld bekend gemaakt. Vandaag voegde Glastonbury niemand minder dan Kanye West aan het program toe.

Advertisement - Continue Reading Below

Emily Eavis, dochter van Glastonbury-oprichter Michael Eavis en co-organisator van het festival, via Twitter: ‘We are thrilled to let you know we have the one and only Kanye West headlining Saturday night on the Pyramid stage!’

Kim Kardashians wederhelft zal dus de zaterdag afsluiten op de beruchte Pyramid Stage. Een primeur voor West; het is de eerste keer dat de rapper geboekt is voor Glastonbury. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Jay Z die in 2008 de allereerste hiphopact ever was, die als headliner geboekt werd voor het festival.

More From Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je
Festivaltips: voor beginners én festivalveteranen
Briljant: inside festivaltips van een die-hard

Sallaint detail: Noel Gallagher beweerde destijds dat het ‘wrong’ was om een hiphopper als hoofdact te hebben.

ADELE @ GLASTONBURY?
Naast Kanye zijn ook enkele andere namen bekendgemaakt: de Foo Fighters sluiten de vrijdagavond van het festival af en Lionel Richie is de middagact op zondag. De headliner voor zondagavond is nog niet bekendgemaakt. Er wordt gespeculeerd over namen als Fleetwood Mac, Muse en AC/DC. En ook Adele werd genoemd als één van de hoofdacts van dit jaar. Helaas ontkrachtte Emily Eavis dat gerucht.

Glastonbury vindt dit jaar van 24 t/m 28 juni plaats. Hou glastonburyfestivals.co.uk in de gaten voor meer info over de lineup.

Kanye blijft ons maar verrassen... >

Ook de line-up voor Coachella 2015 is bekend! >

Luister nog één keer naar het nummer van Rihanna, Kanye en Paul McCartney >