Wáár kan ik nog kaarten voor Coachella krijgen?

Mijn hart skipped a beat vandaag. Dít zijn de headliners van Coachella 2016…

Meer van Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je

LCD Soundsystem én Guns N' Roses. Ik herhaal nog even: LCD SOUNDSYSTEM ÉN GUNS N' ROSES! Overbodig te melden dat laatstgenoemde mijn favoriete hardrockband uit de jaren negentig is.(*zwijmel aan*) Toen Axl Rose nummers als Knockin' On Heaven’s Door, November Rain en Sweet Child O' Mine door z’n microfoon schalde. Onder leiding van Slash, de beste gitarist ooit met zijn iconische hoge hoed en wilde bos krullen…

Advertisement - Continue Reading Below

Afijn, ik dwaal af. Wat het aangekondigde optreden tijdens Coachella zo uniek en bijzonder maakt is dat de heren weer samen op het podium zullen staan. Je leest het goed: Axl Rose, Slash én bassist Duff McKagan. Samen. Op één podium. Een unicum wat in 1993 voor het laatst plaats vond. En ik hoop dus ook meteen op een tour. Stel je voor: Guns N' Roses op Lowlands? Bij voorbaat epic!

More From Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je
Festivaltips: voor beginners én festivalveteranen
Briljant: inside festivaltips van een die-hard

 
En dan dus NÓG een reünie; van niemand minder dan LCD Soundsystem. De New Yorkse band, onder leiding van James Murphy, ging in 2011 uit elkaar en Murphy liet toen weten ‘na zijn veertigste LCD Soundsystem niet meer te doen’. De beste man is inmiddels 45 en breekt godzijdank zijn belofte: LCD Soundsystem is op vrijdag de headliner van Coachella. Plus: de band gaat in 2016 op reünietournee! Die kan ik hopelijk van mijn ‘must-see-live-optreden-lijst’ strepen dit jaar.
Verder sta ik ook best graag vooraan bij aangekondigde acts als: M83, Grimes, Underworld, Foals, The Kills, Chvrches, Halsey, James Bay, Beach House, Miike Snow, Crystal Fighters… Check hier zelf de volledige line-up: www.coachella.com.

TO GO, OR NOT TO GO?
In april is het zover, dan vindt Coachella – voluit: Coachella Valley Music and Arts Festival – verspreid over twee weekenden (15-17 en 22-24) plaats in Indio, Californië. En jawel, morgen gaat de kaartverkoop van Coachella 2016 van start. Check voor de details: www.coachella.com.

 
Kijkvoer: het jaloersmakende Coachella-fotoverslag van ELLE's reporter Dimphy >

Maakt dit bizarre Coachella-dieet dit jaar weer een comeback? >