Douwe Bob presenteert Songfestival-nummer: Slow Down

Moet je horen!

Meest gelezen

Douwe Bob zal in 2016 namens Nederland afreizen naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm met het nummer Slow Down, dat hij zojuist live aan het publiek presenteerde tijdens een persconferentie van de AVROTROS in Amsterdam.

Slow Down – in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe en zijn bandleden Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra – is een typische Douwe Bob-track, met een fikse vleug country. Het uptempo nummer gaat over de drukte en snelheid van het leven en zijn eigen leven in 020. En de eerste reacties zijn goe-hoed!

Advertisement - Continue Reading Below

Douwe Bob: ‘We gaan te snel. Er is constante druk om je te manifesteren. Slow Down is ook een protestnummer tegen mezelf. Tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed. Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk om constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.’

Meest gelezen

Kijk en luister hieronder snel zelf naar Slow Down (de videoclip is geregisseerd door Hans Pannecoucke):

 
#TEAMDOUWE
In september werd bekendgemaakt dat de 23-jarige singer-songwriter, voluit Douwe Bob Posthuma, onze Nederlandse inzending voor de 61e editie van het Eurovisie Songfestival zou worden. Wat ons betreft een prima keuze. En ook de bookmakers hebben hem inmiddels al hoog in het vizier. Van de 43 landen die dit jaar meedoen staat Douwe op de vijfde plek bij Oddschecker.com – de site geeft een overzicht van alle weddenschappen bij de bookmakers.

Douwe – die in 2012 het tv-programma. De beste singer-songwriter van Nederland won – zal op dinsdag 10 mei in de halve finale van het liedjesfestijn in Zweden te zien en horen zijn. Daarna hopen we hem natuurlijk weer te zien in de finale van de grootste muziekwedstrijd ter wereld op zaterdag 14 mei.

Iets wat zangeres Trijntje Oosterhuis vorig jaar helaas niet voor elkaar kreeg. Met het nummer Walk Along strandde ze op de veertiende plaats in de halve finale. Blik hier terug op de reacties >

PS - Slow Down is tevens de openingstrack van Douwe Bobs nieuwe album Fool Bar, dat op 6 mei verschijnt.