Heeft Justin Bieber zijn hit ‘Sorry’ niet zelf bedacht?

Biebs krijgt een rechtzaak aan z’n broek.

Meest gelezen

Altijd lastig: muzikale rifjes die op elkaar lijken. Wie had het deuntje eerder bedacht? En al helemaal als het om een knaller van een hit gaat, komen de ‘originele bedenkers’ vaak om de hoek kijken en claimen gerechtigheid.

Nieuw in deze categorie is de zaak White Hinterland versus Justin Bieber – plus Skrillex en de mede songwriters van Sorry. De Amerikaanse zangeres, haar echte naam is Casey Dienel, schijnt volgens entertainment website TMZ Bieber en co. aan te klagen, omdat – naar eigen zeggen – de 'unieke eigenschap van de vrouwelijke vocale riff' in haar nummer Ring The Bell (2014) wel heel erg lijkt op dat wat je hoort op Sorry (2015).

Advertisement - Continue Reading Below

Ze beweert dat Justin acht seconden van haar track heeft gesampled, en dat zes keer heeft gebruikt in het nummer. Daarnaast vindt ze ook de keyboard synthesizers, samples, synth bas, drums en percussie op Sorry verdomd veel op haar nummer lijken.

GEVALLETJE DE KIP OF HET EI
Om haar zaak kracht bij te zetten, beweert Dienel dat ze Justin vorig jaar heeft gewaarschuwd over de kwestie, maar er niet in was geslaagd hem van gedachten te veranderen. Juist. Volgens TMZ eist ze nu een flinke som geld van de zanger.

Meest gelezen

Bieber en zijn kornuiten hebben nog niet publiekelijk gereageerd op de zaak. Zal er sorry gezegd gaan worden?

Check hieronder White Hinterlands Ring The Bell en daarna Justin Biebers megahit Sorry – en oordeel zelf.

 

 
Lachen: 29 celebs lezen dramatisch Justin Biebers Sorry voor >